Blatno jezero je zaradi močnega vetra in mrazu prava zimska čudežna dežela

Nizke temperature in močan veter so spremenili Blatno jezero v zimsko čudežno deželo

Blatno jezero velja za največjega v srednji Evropi. V poletnem času mu ni mogoče videti ne začetka ne konca, sinje modra barva pa je tako močna, da je videti, kot da se je nebo spustilo na zemljo. V zimskem času pa je stvar nekoliko drugačna. Zaradi temperatur pod lediščem in vetrov je namreč nastala prava zimska čudežna dežela.

Poleg tega da je Blatno jezero največje v srednji Evropi, naj bi bila tudi njegova voda srednje radioaktivna. Sliši se grozljivo, a gre za to, da vsebuje raztopljene pline in minerale, ki naj bi bili zelo koristni za revmatične in živčne motnje, pooperacijsko okrevanje in podobno.

Na Madžarskem je bila zima očitno letos huda, saj so nizke temperature in močan veter popolnoma spremenili podobo jezera. Fotograf Szabó Zoltán je v objektiv ujel plažo Fonyód-Alsóbélatelep, ki se je spremenila v zimsko čudežno deželo. Ko se narava poigra, nastane svet, ki si ga lahko ogledate v galeriji.

Galerija slik ‒ Blatno jezero kot čudežna dežela

Dodatne Informacije

Več informacij:
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če vesolje odpušča, potem si lahko tudi ti!