fbpx

Chargeboard – (po)znate trik, ko z rolko napolnite svoj telefon

Medtem ko si pametni telefoni nalagajo vse več nalog, potrebujejo tudi vedno več energije. A kot Murphy zapoveduje, dlje kot smo od vtičnice, hitreje nam bo zmanjkalo baterije. A te že dolgo niso edini vir energije in Chargeboard, ''podaljšana'' rolka (longboard), ki prek dinama na zadnji osi proizvaja in hrani energije za 8-kratno polno polnjenje pametnega telefona, je nov dokaz.

Jezdeci dolgih desk, pozor. Čeprav so bile rolke do sedaj vir užitka in mobilnosti, pa s Chargeboardom dobivajo še tisto drugo vrsto mobilnosti. Chargeboard ima namreč lastno ”elektrarno”, ki prek svojih ”mlinov” (beri zadnjih koleščk z dinamom) zbira energijo, ki služi za napajanje baterije pametnega telefona. Vi poganjate rolko, ona poganja vaš telefon. Vsi za enega, eden za vse.

PREBERITE ŠE: Oivo: najmanjši polnilec za iPhone “on-the-go” slovenskega porekla

Njen kreator, Bjorn van den Hout iz Rotterdama, pa priklopni postaji, ki se nahaja pod desko, ni namenil zgolj funkcije polnilca za iPhone 4 in 4s (edina modela, ki se prilegata v režo; za vse ostale je tu zunanji USB 2.0 priključek), saj jo je začinil še s 3.5 mm avdio priključkom (omogoča povezavo s katerokoli zunanjo napravo, npr. mp3 predvajalnikom, iPadom, iPodom, ipd.) in zvočniki.

Dodatne Informacije

Več informacij o izdelku: Chargeboard

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!