fbpx

City break: 5 destinacij, ki jih jih je vredno obiskati v aprilu 2023

Uživajte v popolnem spomladanskem vremenu

City break v aprilu
Foto: envato

April je čas prenove, ko zimski mraz izgine in na njegovo mesto pride pomladna toplina. Popotniki, ki želijo kar najbolje izkoristiti to čudovito sezono, bodo navdušeni nad naslednjih petimi destinacijami, ki ponujajo popolno mešanico prijetnega vremena in vznemirljivih znamenitosti. Poglejmo, kam na city break v aprilu.

Z dobrimi letalskimi povezavami in visoko ocenjenimi hoteli so ta mesta idealna izbira za nepozaben city break v aprilu 2023.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Rim, Italija

City break v aprilu
Foto: envato

Rim, večno mesto, je zakladnica zgodovine, kulture in arhitekture. Aprila se mesto greje v prijetnih temperaturah, zaradi česar je idealen čas za raziskovanje njegovih starodavnih čudes. Ulice dišijo po gliciniji, dnevi so sončni in noči hladne.
Zanimivosti:

 • Kolosej: Največji amfiteater, ki je bil kdaj zgrajen, Kolosej je ikonični simbol cesarskega Rima.
 • Vatikan: mesto-država znotraj Rima, Vatikan je dom bazilike svetega Petra, Sikstinske kapele in Vatikanskih muzejev.
 • Fontana Trevi: vrzite kovanec v to čudovito baročno fontano in si po tradiciji zaželite željo.

Priporočamo nočitev v hotelu Eden. Gre za eleganten, razkošen hotel s čudovitim razgledom na mesto, izjemnimi storitvami in odlično lokacijo v bližini Španskih stopnic.

Lizbona, Portugalska

City break v aprilu
Foto: envato

Za april v Lizboni so značilne ugodne temperature, manj gneče in obilica sonca. Zgodovinske soseske mesta, tlakovane ulice in živahna kultura ustvarjajo očarljivo vzdušje, kot nalašč za spomladanski pobeg.
Zanimivosti:

 • Samostan Jerónimos: To osupljivo območje Unescove svetovne dediščine je mojstrovina manuelinske arhitekture.
 • Stolp Belém: Ta utrjeni stolp, simbol lizbonske pomorske zgodovine, ponuja čudovit razgled na reko Tejo.
 • LX Factory: industrijski kompleks, ki je postal ustvarjalno središče, LX Factory je dom umetnosti, oblikovanja in gastronomije.

Priporočamo hotel Memmo Príncipe Real – eleganten, butični hotel z bazenom na strehi in panoramskim razgledom na mesto, ki se nahaja v modnem okrožju Príncipe Real.

Budimpešta, Madžarska

Foto: envato

Budimpešta, »biser Donave«, je očarljivo mesto, ki ponuja popolno mešanico zgodovine, kulture in naravnih lepot. Zmerne aprilske temperature in cvetoče rože so idealen čas za raziskovanje osupljive arhitekture in termalnih kopeli tega mesta.

Zanimivosti:

 • Budimski grad: V tem zgodovinskem gradu s pogledom na reko Donavo sta Madžarska narodna galerija in zgodovinski muzej Budimpešte.
 • Parlament: Ena najstarejših zakonodajnih zgradb v Evropi, njeno osupljivo neogotsko arhitekturo si morate ogledati.
 • Kopeli Gellért: Sprostite se v zdravilni vodi kompleksa termalnih kopeli v secesijskem slogu.

Priporočamo hotel Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection – luksuzni hotel z glasbeno tematiko, znan po baru na strehi, razkošnih sobah in osrednji lokaciji.

Amsterdam, Nizozemska

Foto: envato

Zaradi slikovitih kanalov, zgodovinske arhitekture in živahne kulture je Amsterdam idealna destinacija za aprilske popotnike. S prihodom pomladi je mesto preplavljeno z barvami, saj cvetijo tulipani in domačini uživajo na prostem.

Zanimivosti:

 • Muzej Van Gogh: Ta muzej svetovnega razreda hrani največjo zbirko del Vincenta van Gogha.
 • Hiša Anne Frank: Raziščite skrivni prizidek, kjer so se Anne Frank in njena družina skrivali med drugo svetovno vojno.
 • Vrtovi Keukenhof: Ta slavni vrt, ki se nahaja tik pred Amsterdamom, je med sezono tulipanov obvezen obisk.

Priporočamo hotel The Dylan Amsterdam – eleganten butični hotel z odlično lokacijo ob kanalu Keizersgracht, znan po brezhibnih storitvah in luksuznih namestitvah.

Dubrovnik, Hrvaška

Foto: envato

Dubrovnik, »biser Jadrana«, je očarljivo mesto z dobro ohranjeno srednjeveško arhitekturo, osupljivim razgledom na morje in živahnim vzdušjem. Aprila mesto uživa v blagih temperaturah, zaradi česar je odličen čas za raziskovanje njegovih očarljivih ulic in bližnjih otokov.

Zanimivosti:

 • Staro mestno jedro Dubrovnika: sprehodite se po zgodovinskem središču mesta, ki je pod Unescovo zaščito, obdano z masivnimi kamnitimi zidovi in polno tlakovanih ulic, čudovitih cerkva in slikovitih trgov.
 • Trdnjava Lovrijenac: Ta impresivna trdnjava, ki leži na pečini s pogledom na Jadransko morje, ponuja osupljiv razgled na Dubrovnik in okolico.
 • Otok Lokrum: le kratka vožnja z ladjo iz Dubrovnika je na tem bujnem otoku zgodovinski samostan, botanični vrtovi in čudovita kopališča.

Priporočamo Hotel Excelsior Dubrovnik – ta luksuzni hotel hvalijo zaradi izjemnih storitev, elegantnih sob in dih jemajočega pogleda na staro mestno jedro in Jadransko morje.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.