fbpx

City mestne plaže: Pariz, Francija #4

Modno zavedni Parižani in Parižanke v približno štirih poletnih tednih francoski šik prenesejo na 2.000 ton mivke, nasute ob reki Sieni in njenih pritokih. Nič čudnega namreč ni, da se je narod, ki nam je dal bikini, prvi spomnil, kako plažo preseliti v mesto.

Že leta 2002 so nabrežja rek namesto avtomobilov začela gostiti Paris Plages, pariške plaže, ki svoja vrata odprejo približno 20. julija ter domačine in obiskovalce razveseljujejo do konca avgusta. Plaže se razprostirajo v treh delih mesta. Najbližji staremu jedru je del od Louvra do mosta Pont de Sully, ki je bila tudi prva mestna plaža.

PREBERITE ŠE: City mestne plaže: Zagreb, Hrvaška #3

Mestna plaža v Parizu.
Mestna plaža v Parizu.

Razteza se v dolžini treh kilometrov skozi zgodovinski del Pariza, ponuja pa športne aktivnosti (tai-chi, plezanje, rolkanje) ter seveda ležalnike in hladne pijače. Zaradi izredne priljubljenosti so plažo razširili na Port de la Gare v 13. okrožju, kjer je arhitekturni studio As zasnoval plavajoči bazen Piscine Josephine Barker. Najnovejši del plaže leži v 19. okrožju. Na plaži, ki je bila odprta leta 2007 ob največjem umetnem jezeru v Parizu Bassin de la Vilette, si lahko športni navdušenci sposodijo kajake ali se razgibavajo med vodno aerobiko in seveda nadomestijo pokurjene kalorije v restavracijah ob plaži.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!