fbpx

Filmska novost: Eksodus: Bogovi in kralji

Hoolywood je obudil še en zgodovinski lik, velikega Mojzesa. Še ena starozavezna zgodba, ki se je iz verskih svetih knjig prelila v sveto knjigo Hollywooda- scenarij. In če nam je gora Sinaj dala deset božjih zapovedi, nam hollywoodski grič daje Christiana Balea kot Mojzesa, Joela Edgertona kot Ramzesa II in Ridley Scotta kot režiserja. Pa tudi prvi napovednik za film Eksodus: Bogovi in kralji.

Verski vodja in prerok Mojzes (Christian Bale) in faraon Ramzes II (Joel Edgerton) sta bila vse od otroštva neločljiva prijatelja, a sta na koncu postala smrtna sovražnika. Ridley Scott, ki nam je z Gladiatorjem že prinesel vrhunski zgodovinski spektakel, se tako ponovno vrača v čase pred našim štetjem. Ker gre za veliko zgodbo, so logično glavne vloge zapolnila sama velika imena. Ob omenjenih protagonistih še Sigourney Weaver (Tuya), Aaron Paul (Jošua) in Ben Kingsley (Nun).

Mojzes in Ramzes II. Nekoč največja prijatelja, danes največja sovražnika.
Mojzes in Ramzes II. Nekoč največja prijatelja, danes največja sovražnika.

Film je dobil naslov po Mojzesovi 2. knjigi judovske Tore in krščanske stare zaveze, ki opisuje kako je Mojzes Izralce popeljal v obljubljeno deželo. In tu lahko povlečemo še eno vzporednico s Hollywoodom, to obljubljeno deželo igralcev.

PREBERITE ŠE: Filmska premiera: 22 Jump Street – Mladeniča na faksu

Dodatne Informacije

Zgodovinski spektakel
Eksodus: Bogovi in kralji
(Exodus: Gods and Kings, ZDA, 2014)
Režija: Ridley Scott. Igrajo: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro, Aaron Paul, Sigourney Weaver, Ben Kingsley.

V kinih konec letošnjega leta.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!