shutterstock_586629710
V zraku · buzz buzz

Potovanja so za marsikoga v vseh pogledih ena izmed največjih užitkov, ki si ga lahko zamisli. Problem se pojavi, ko pride do financ. Seznam dežel, ki jih moramo obiskati ali pa si jih ponovno ogledati, je skoraj neskončen, naše denarnice pa so (vsaj za 99% populacije) omejene. Predstavljamo vam 10 načinov, kako poceni potovati. Če poskusite aplicirati vse te nasvete, vam morda uspe videti še kakšen dodaten delček sveta.

To je 10 načinov, kako poceni potovati. Vsak posebej ne nardi velike razlike, skupaj pa lahko imajo precejšnji vpliv na to, koliko denarja bomo porabili na naslednjem potovanju. 

Ne pozabi na nepredvidljive stroške.

Kakšna bo cena potovanja, ni odvisna zgolj od cene letalskih kart, prenočišč in hrane. Določene situacije ponujajo cel kup dogodivščin po nizki ceni, na nekaterih koncih sveta pa za praktično vsak premik in pogled zaračunajo. Ne pozabi vračunati teh stroškov v svoj finančni plan. 

Potovanje z vlakom, avtobusom ali avtom.

Potovanja z drugimi prevoznimi sredstvi, kot je avion, so velikokrat bolj poceni. Predvsem je potrebno paziti, da pri svojem finančnem planu v ceno vključite tudi prevoz do letališča in nazaj, kar lahko pri nekaterih destinacijah precej podraži vaše potovanje. 

Couchsurfing

Brezplačno prenočišče za noč ali dve je možno dobiti preko spletne strani za couchsurfing. Gre za skupnost ljudi, ki nudijo brezplačno prenočišče potujočim, v zameno pa je seveda dobrodošlo, da tudi vi ponudite podobno uslugo tistim, ki potujejo mimo vašega doma. 

Paketi

Turistične agencije in spletni ponudniki velikokrat ponujajo pakete, ki so velikokrat cenejši, kot organizacija na lastno pest.

 

Sledenje hotelom in turističnim agencijam na družbenih omrežjih

Sledenje hotelom, resortom in turističnim agencijam na družbenih omrežjih se včasih izplača v obliki kakšnega kupona ali pa promocijske kode za popust. 

Izogibaj se turističnim destinacijam.

Že ptički na vejah žvižgajo o prvem pravilu trga: cena raste s porastom povpraševanja. Izogni se turističnim destinacijam, saj so te zagotovo najdražje, pa tudi najmanj pristne. 

Rezervacije v zadnjem trenutku

To pravilo sicer ne velja vedno, pa vseeno se ga tu in tam splača preizkusiti. Kupovanje letalskih kart ali pa prenočišč v zadnjem hipu, je pogosto bolj ugodno. 

V velikih mestih hodi.

Če potuješ v velika mesta, se lahko dodatnim stroškom izogneš tako, da se po mestu premikaš peš. Sicer je lahko to precej utrujajoče, vendar pa je tudi najboljši način, da odkriješ skrite kotičke in pridobiš občutek za utrip mesta. 

Naredi seznam restavracij.

Lakota nas včasih lahko zaslepi in takrat pozabimo paziti na denar. Da se izogneš takšnim situacijam, že vnaprej naredi seznam ugodnih restavracij, ki jih boš obiskal. 

Potuj s skupino.

Potuj skupaj s prijatelji. Če vas bo več, bo vaše potovanje bolj zabavno, bolj varno, pa tudi stroški bodo na osebo manjši. Če je skupina dovolj velika, lahko marsikje uveljavite še skupinski popust. 


shutterstock_676088749 7 dejstev o Kipu svobode, ki turistom ostanejo skrita Cara-Delevingnes-Made-in-England-Tattoo 5+ tetovaž najbolj znanih zvezdnikov: kakšen je njihov pomen? shutterstock_720619684 Moški izbrali najprivlačnejši del ženskega telesa in ni to kar mislite Slavne osebnosti, ki jih ni več med nami: takšne bi bile zdaj! Slavne osebnosti, ki jih ni več med nami: takšne bi bile zdaj!