20150217173059-einstein
V zraku · buzz buzz

Skromnost je lepa čednost. Širokoustneži po navadi sploh niso tako izjemni, kot razglašajo. Vendar pa se skromnim ljudem pogosto zgodi, da na trenutke močno dvomijo vase. Tu si lahko prebereš seznam 11 znakov, da si veliko inteligentnejši, kot misliš.

Tu si lahko prebereš seznam 11 znakov, da si veliko inteligentnejši, kot misliš.

Imaš dobro koncentracijo.

Če te zunanji dražljaji ne zmotijo zlahka, je to zagotovo eden izmed znakov ostrega uma.

Si nočna ptica.

Študija leta 2009 je pokazala, da obstaja korelacija med višino inteligenčnega kvocienta (IQ) in spalnimi navadami. Mladostniki, ki so hodili spat pozneje, so dosegali višje rezultate na inteligentnostih testih.

Si prilagodljiv.

Pametni posamezniki so zelo prilagodljivi na različna okolja. Hitro se priučijo drugačnih vzorcev vedenja, predvsem pa je pomembno, da posameznik potrebo po prilagoditvi sploh prepozna.

Zavedaš se, da še veliko ne znaš.

Najbolj briljantni ljudje se zelo močno zavedajo, koliko sploh še ne znajo in ne razumejo.

Si zelo radoveden.

Radovednost je gonilo vsakršnega raziskovanja in kumuliranja znanja te piljenja veščin.

Si odprt do drugačnosti.

Odprtost do drugačnost spodbudi posameznika, da zna razmišljati zunaj svojega okvirja ter da je zmožen na določen problem pogledati iz različnih zornih kotov.

Rad si sam.

Čeprav to ni nujno vedno res, pa se opaža trend, da imajo zelo inteligentni posamezniki pogosto potrebo po tem, da so sami.

Imaš močno inhibicijo.

Posamezniki z močno inhibicijo, torej močno voljo, da se odpovejo zadovoljevanju trenutnih želja z namenom dosege bolj pomembnega cilja, dosegajo boljše rezultate na testih, ki merijo inteligentnost.

Imaš smisel za humor.

Smisel za humor je kompleksna sposobnost. Zahteva možnost preskoka po oddaljenih asociacijah, razumevanja širše perspektive in pogosto pretvorbo družbeno nezaželenih tematik v družbeno sprejemljivo obliko. Za to je potrebna velika mera inteligentnosti.

Si občutljiv.

Kaj je inteligentnost v resnici med raziskovalci in strokovnjaki še zdaleč ni poenoteno. Obstaja več definicij inteligentnosti, marsikdo pa se nagiba k temu, da je celo več vrst inteligentnosti. Ena izmed uveljavljenih je na primer čustvena inteligenca, ki opredeljuje, kako zelo smo pozorni na svoje in tuje občutke.

Lahko povežeš navidezno zelo različne koncepte.

Znak visoke inteligentnosti je, da si sposoben povezati navidezno nepovezane koncepte in stvari med sabo. Vidiš širši vzorec in lahko tvoriš oddaljene asociacije.


vladislav-todorov-611224-unsplash Znanost odkriva, da naj bi vam alkohol pomagal bolje govoriti tuj jezik halloween Grozljive ideje za ličenje za noč čarovnic, ki bi prestrašile še mojstra grozljivk Stephena Kinga img Neiman Marcus je izdal najboljši vodič po darilih za najbogatejše in bolela vas bo glava shutterstock_719792941 Noč čarovnic: 6 resničnih zgodb o duhovih, zaradi katerih danes ne boste spali · · · ·