pete-bellis-432867-unsplash
Utrip mesta · moda

Udobje je pri potovanjih najbolj pomemben dejavnik. V veliki meri si lahko udobje povišamo z izbiro prave garderobe. Preberite si seznam 12 kosov oblačil, ki niso praktična za potovanje.

To je 12 kosov oblačil, ki niso praktična za potovanje.

Strgane hlače

Strgane hlače so velik trend v zahodnem svetu, vendar pa za potovanje niso najbolj primerne. V določenih delih sveta so lahko neprimeren kos garderobe, poleg tega pa ti lahko klima hitro škoduje, če se ne zaščitiš primerno.

Bela oblačila

Če ne potujete z zasebnim letalom, se boste na poti prej ali slej vsaj malo umazali. Izognite se belim oblačilom.

Ogromni kosi nakita

Kdo potrebuje nakit na letalu? Čeprav je ideja, da bi potovala kot manekenka, mamljiva, pa te bo v realnosti nakit le motil.

Visoke pete

Potovanje je že samo po sebi neudobno. Da si ga otežuješ z visokimi petami, je čisti nesmisel.

Zapleteni okrasni pasovi

Debele zaponke in okrasni pasovi z velikimi okraski te bodo le žulili.

Odprti sandali

Tudi če potuješ v tropske kraje, se moraš zavedati, da bodo letališča in letala zelo klimatizirani. Odprte čevlje raje spravi v prtljago, obuj pa udobne teniske.

Kostim

Če po letu nimaš sestanka, se raje izogni kostimom. So neudobni ter se radi zgubajo.

Nacionalni simboli

Če potuješ v državo s popolnoma drugačno kulturo in navadami, se izogibaj pretiranem poudarjanju svoje nacionalne pripadnosti.

Usnjene hlače

Nobene usnjene hlače niso tako udobne, da bi v njih lahko presedel več ur. Pajkice ali trenirka sta veliko boljši izbiri oblačil za potovanje.

Neupoštevanje smernic oblačenja specifične države

Potuješ v Afriko, na Bližnji vzhod ali pa jugovzhodno Azijo? Pozanimaj se o pravilih oblačenja in se jih drži.

Kratke hlače

Podobno pravilo kot pri izbiri čevljev velja tudi pri izbiri hlač. V kratkih hlačah bo tvoje potovanje zelo neudobno, zaradi klime pa boš tvegala prehlad.

Dres priljubljenega športnega moštva

To pravilo je odvisno od destinacije, kamor potuješ. Samo po sebi ni nič narobe s tem, da izražaš svojo pripadnost določenemu športnemu moštvu. Vendar poskrbi za svojo varnost – nekateri športni navdušenci so lahko konfliktni in agresivni.


moschino x H&M Moschino x H&M: poglejte si celoten lookbook najbolj vroče kolekcije leta shutterstock_422981128 Kaj obleči na potovanje? To so oblačila, ki so najprimernejša za potovanja gig-hadid-1538992104 Takšna bo modna kolekcija Moschino x H&M 5 frizur, zaradi katerih ste lahko videti 'ceneno' 5 frizur, zaradi katerih ste lahko videti ‘ceneno’ · · ·