article-0-13CED75F000005DC-639_964x631
V zraku · buzz buzz

Leto 2014 so fotografijo poleg brezpilotnih letalnikov zaznamovali tudi timelapse posnetki. Ja, fotografi so sicer vajeni preživeti ure in ure za računalnikom, da “spimpajo” svoje fotografije, a za dober timelapse je potrebno še kaj več. In kot je dolga vožnja s čoperjem rezervirana samo za pravega ljubitelja motorjev (ker pač ni udobna), je tudi timelapse samo za potrpežljive fotografe. A končni izdelek vse poplača. Preverite.

Tako kot zasebne fotografije z droni, so tudi timelapse posnetki v letu 2014 dobili krila. Toda za dober timelapse si je treba vzeti čas. Ne samo za montažo, pač pa tudi za delo na terenu. Obenem terja več predpriprave, kar pomeni vsaj grobo izdelan koncept, ki pri fotografiji ni nujno praksa.

PREBERITE ŠE: 5 najboljših timelapsov

Timelapsi so zares edinstven način pripovedovanja zgodbe in leto 2014 je ustvarilo kar nekaj takih, ki se jih kar ne moremo naposlušati, ali bolje, nagledati.

Barcelona

Boston (sploh prvi layer-lapse posnetek)

Aurora Borealis ali severni sij

Mednarodna vesoljska postaja (ISS)

Norveška

Kalifornija

Planetarna panorama

Muzej 9/11

Snežinka

Varšava

Češka

Silvestrovo na Times Squaru (New York)

Fermentacija piva

Topeči se sladoled

Nastajanje opičje maske

Ledene pečine (Alaska)


lammilythumb1 Punčka “Lammily” – Barbie je sedaj polna napak v obliki aken, strij in celulita launch1 ”Tales of Auto Elasticity”: zgodba o elastičnosti avtomobilov Chrisa Labrooya PicMonkey Collage 6 vintage parov, za katere si želimo, da bi ostali skupaj http-::supa-woman.com: Revija People je razglasila najbolj seksi moškega leta 2014 ·