fbpx

Medtem ko si spal/-a: ‘time lapse’ fotografije spečih ljudi

The sleep of the beloved

Fotograf Paul Maria Schneggenburger se od nekdaj navdušuje nad spancem, stanjem, ko je telo nedejavno in počiva, ko se čuti in um toliko umaknejo, da um ničesar ne sprejema. Takrat Nizozemec vklopi svoj fotoaparat in s pomočjo dolgega časa osvetlitve fotografira ljudi med spancem, s čimer ustvarja občutek, da ti s svojim nezavednim gibanjem puščajo sled oz. plešejo v spanju.

Paul Maria Schneggenburger je sprva fotografiral ljudi, ki spijo na klopi, na vlaku in na zabavah. Leta 2010 se mu je utrnila ideja, da bi se lotil fotografiranja z dolgim časom osvetlitve. In tako se je rodila črno-bela serija The Sleep of the Beloved, ki je bila sprva del njegovega diplomskega dela na dunajski umetniški akademiji, kmalu pa prerasla v večletni projekt.

Postelja, v kateri nastajajo fotografije.
Postelja, v kateri nastajajo fotografije.

Sprva je s šesturno ekspozicijo med spanjem fotografiral sebe, nato pare in družine ter vse ostale, ki so bili pripravljeni noč prespati v njegovem dunajskem fotografskem studiu. In teh je bilo res ogromno. Tudi sami se mu lahko javite.

PREBERITE ŠE: Poglej si te ulične fotografije, posnete v pravem trenutku!

Črno-beli posnetki nastajajo na postelji s črno posteljnino v s svečo osvetljenem prostoru in fotoaparatom, visečim nad posteljo. Fotografije so po eni strani izjemno intimne in po drugi surrealistične.

Galerija – The sleep of the beloved:

Dodatne Informacije

Več fotografij:
schneggenburger.at

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!