fbpx

Volkswagen Atlas – terenec in pol

Volkswagen Atlas

Volkswagen Atlas je terenec in pol. V dolžino namreč meri ker pet metrov (!), s čimer je trenutno Volkswagnovo največje osebno vozilo. S 7-sedežnim terencem največji evropski proizvajalec napada ameriški, ruski, kitajski in bližnjevzhodni trg. Premierno se bo predstavil na losangeleškem avtomobilskem salonu.

Sedemsedežni Volkswagen Atlas je pravi dolgin, saj v dolžino meri kar pet metrov. Sprva bo na voljo v ZDA, nato v Rusiji in na Bližnjem vzhodu, kdaj in če sploh bo na voljo v Evropi, pa še ni znano. Izhaja iz platforme MQB, izvira pa iz tri leta stare študije Crossblue. Za evropske razmere je izjemno velik, v ZDA pa tovrstni terenci predstavljajo kar desetino trga.

Atlas je največji Volkswagen ta hip.
Atlas je največji Volkswagen ta hip.

Sprva bosta na voljo dva pogonska agregata, in sicer 2-litrski bencinski TSi V4, ki iz sebe iztisne 238 KM (175 kW), in 3,6-litrski bencinski VR6, ki razvije 280 KM (206 kW). Pri obeh bo moč na kolesa prenašal 8-stopenjski samodejni menjalnik, pri močnejši izvedbi pa boste lahko izbirali pogon ali zgolj na sprednji dve ali vsa štiri kolesa (4MOTION).

PREBERITE ŠE: Gorenje in Volkswagen: retro hladilnik, ki čaka, da ga parkirate v svojem stanovanju!

Atlasa bodo izdelovali v ZDA.
Atlasa bodo izdelovali v ZDA.

Kabina Volkswagna Atlas je prostorna kot dnevna soba. Za zvočno kuliso bo skrbel Fenderjev avdio sistem z ducat zvočniki in 480-vatnim ojačevalcem. Dostop do tretje klopi je izjemno enostaven in neotežen, tako da lahko do nje zlahka dostopajo tudi odrasli. Na voljo bodo številni asistenčni sistemi, pa tudi storitve MirrorLink, Android Auto in Apple CarPlay. Izdelovali ga bodo v tovarni v Chattanoogi (ZDA).

Galerija – Volkswagen Atlas:

Dodatne Informacije

Več informacij:
vw.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!