16 nepozabnih timelapse posnetkov leta 2014

Leto 2014 so fotografijo poleg brezpilotnih letalnikov zaznamovali tudi timelapse posnetki. Ja, fotografi so sicer vajeni preživeti ure in ure za računalnikom, da "spimpajo" svoje fotografije, a za dober timelapse je potrebno še kaj več. In kot je dolga vožnja s čoperjem rezervirana samo za pravega ljubitelja motorjev (ker pač ni udobna), je tudi timelapse samo za potrpežljive fotografe. A končni izdelek vse poplača. Preverite.

Tako kot zasebne fotografije z droni, so tudi timelapse posnetki v letu 2014 dobili krila. Toda za dober timelapse si je treba vzeti čas. Ne samo za montažo, pač pa tudi za delo na terenu. Obenem terja več predpriprave, kar pomeni vsaj grobo izdelan koncept, ki pri fotografiji ni nujno praksa.

PREBERITE ŠE: 5 najboljših timelapsov

Timelapsi so zares edinstven način pripovedovanja zgodbe in leto 2014 je ustvarilo kar nekaj takih, ki se jih kar ne moremo naposlušati, ali bolje, nagledati.

Barcelona

Boston (sploh prvi layer-lapse posnetek)

http://vimeo.com/108792063

Aurora Borealis ali severni sij

Mednarodna vesoljska postaja (ISS)

Norveška

Kalifornija

Planetarna panorama

Muzej 9/11

Snežinka

Varšava

Češka

Silvestrovo na Times Squaru (New York)

Fermentacija piva

Topeči se sladoled

http://vimeo.com/101053847

Nastajanje opičje maske

Ledene pečine (Alaska)

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 izjemno močnih besed, ki bodo spremenile čisto vsak vaš pogovor