Kateri klasični Halloween film moraš gledati glede na tvoje astrološko znamenje?
V zraku · buzz buzz

V naši kulturi je neprimerno, če oseba je z rokami, zato tiste, ki pribora ne morejo videti, razumemo kot neolikane ‘divjake’, ki se niso naučili osnov bontona. A smo se v resnici mi motili, saj ima hranjenje z rokami svoje zanimive razlage in morda niti ni tako slabo, kot se nam zdi.

Prehranjevalni bonton se med kulturami zelo razlikuje. Na zahodu ni tako običajno, da bi ljudje jedli brez pribora. Žlica, vilice in nož kot sredstva za vnašanje hrane v usta in ohranjanje čistih rok so v 24-urnem pogonu – zajtrk, kosilo, večerja.

A obstajajo tudi nekatere jedi, ki jih preprosto ne moremo jesti drugače ali smo se jih navadili jesti z rokami, da se niti ne želimo več truditi uporabljati pribora. Tacosi, pomfri, pica, burger, burito … verjetno ni boljšega občutka, kot ko z eno roko primete slasten burger, z drugo pa hrustljav krompirček.

A to ni vse! Za popoln užitek pa še poližete prste. Hm, morda je ogabno, a znanstveno dokazano naj bi ta navada prikazovala, kakšna je tvoja osebnost.

Verjetno ste bolj avanturistični kot drugi

Če ste bili vzgojeni v kulturi, ki pribor kuje v zvezde, kljub temu pa ste ovrgli tradicionalne navadne v zameno za sladko hranjenje z rokami, ste odprta oseba, pravi terapevtka Rebecca Capps. Enako velja, če radi poskušate hrano z različnih delov sveta, saj to pomeni, da ste pustolovski. Pustolovščina in hrana pogosto gresta z roko v roki.

Verjetno ste oseba, ki uživa v življenju

Če ne dovolite, da se med vami in hrano vpletejo vilice, niste edini, saj naj bi vplivale na senzorne izkušnje, ki jih doživite med hranjenjem. Hranjenje je čutno. Z rokami je vaša izkušnja na drugem nivoju zaradi dotika. Vaše roke, ki se dotikajo vaših ustnic in ust, raziskujejo občutke in sestavo hrane. Degustacija hrane z rokami in potapljanje prstov v omake nakazuje, da radi uživate v življenju in ga imate radi, pravi Cappsova.

Verjetno ste bolj kreativni

Če redko pomislite dvakrat, preden pomočite prste v omako, ste verjetno kreativna oseba, ki ne želi slediti pravilom. Cappsova pravi, da  tudi več vrhunskih kuharjev spodbuja, da svoje roke pomočite v hrano, ker tako povečujete čutno povezanost s hrano.

Verjetno ste oseba, ki pove, kar si misli

Cappsova pravi, da se ljudje, ki jedo z rokami, ne menijo na mnenja drugih. Prav tako pa naj jih ne bi bilo strah povedati svojega mnenja.

Seveda je težko natančno povedati, kaj hranjenje z rokami pove o vaši osebnosti, ker je veliko razlogov, zakaj to počnete. Če boste pozorni na svoja čustva med hranjenjem, boste ugotovili, zakaj imate to navado.


43249413_395684940974959_7894684617748631610_n 8 milijonarjev, ki so postali bogati, zahvaljujoč eni sami čudni ideji Osupljive 3D tetovaže, v katere morate pogledati dvakrat Osupljive 3D-tetovaže, v katere morate pogledati dvakrat Kuhanje na Antarktiki pri –70 °C? Zakaj pa ne! To se zgodi, ko poskušate kuhati na Antarktiki pri –70 °C Izvedi vse o njem: to lahko ugotoviš na podlagi vajinega prvega poljuba Izvedi vse o njem: to lahko ugotoviš na podlagi vajinega prvega poljuba · · ·