4 napovedi, kaj se bo zgodilo v naslednji epizodi Igre prestolov, ki ti bodo postavile dlake pokonci
Kulturni izbor · film

Prvi del 8. sezone serije Igre prestolov smo nekako “preživeli”, navdušenje ne pojenja in že odštevamo do naslednjega ponedeljka. Napoved, kaj se bo zgodilo v drugi epizodi, ti bo postavila dlake pokonci.

Končna sezona Iger prestolov je ugledala luč sveta in ljudem z vseh koncev sveta se je odpeljalo. Največji ljubitelji serije so si že nekajkrat ogledali prvo epizodo 8. sezone in našli številne detajle, ki skrivajo sporočila, na katera nismo bili zares pozorni.

Četudi se je serija komaj začela, smo bili priča številnim dogodkom, ki bodo imeli pomembno vlogo v nadaljevanju. Prvi del je temeljil predvsem na srečanjih likov, ki se niso videli že več sezon. Bratje in sestre Stark so se ponovno združili, spoznali so tudi Daenerys in se prepričali v obstoj zmajev. Jon Snow je odkril, da je prestolonaslednik Sedmih kraljestev, četudi je Daenerys, s katero ima ljubezensko razmerje, prepričana, da je železni prestol njen in ne ve, da jo čaka hladen tuš.

Prva epizoda se je zaključila, uporabniki spleta pa že teoretizirajo, kako se bo zaključila 8. sezona. In kaj pravijo za naslednjo epizodo?

Daenerys bo izvedela resnico o Jonu Snowu.

Resnico, da je Jon Snow prestolonaslednik Sedmih kraljestev, smo spoznali že v prejšnjih sezonah, a čakali smo, da jo izve tudi Jon. Bran, ki je skupaj s Samwellom Tarlyjem razvozlal resnico o tem, da so Jonovi starši Lyanna Stark in Rhaegar Targaryen, prosi Sama, naj pove resnico njegovem “bratu”.

Ta novica bo spremenila življenje Jona, Daenerys in številnih drugih likov. Zaljubljenca sta v resnici sorodstveno povezana. Jon je prestolonaslednik in ne Daenerys. Vse te velike resnice bodo vplivale na potek dogodkov, zato je velika verjetnost, da bo Dany izvedela resnico zelo kmalu.

Jamie bo prosil za odpuščanje.

Četudi je Jaime Lannister storil številne zločine, je neštetokrat pokazal, da ni zares tako slaba oseba. Zdi se, da ga je dejstvo, da je rojen med Lannisterji, naredilo zlobnega, ker takšen moraš biti, če želiš ostati živ.

V zadnjem prizoru prve epizode 8. sezone vidimo, da se stari prijatelj Jamie in Bran, ki je zaradi njega nepokreten, srečata. Iz njegovega presenečenega pogleda je moč zaznati obžalovanje. Odpuščanje bo verjetno iskal tudi od Daenerys, ker je ubil njenega očeta, s čimer si je zaslužil naziv Kingslayer.

V napovedi za drugo epizodo vidimo, da je Jaime na sojenju pri Daenerys, kar bi lahko nakazovalo, da skuša razložiti, zakaj je ubil njenega očeta. Liki se med seboj verjetno ne bodo uspeli povezati na čustveni ravni, saj beli hodci (White Walkers) prihajajo v Zimišče.

Brienne in Tormund se bosta ponovno srečala.

Ljubitelji serije so bili razočarani, da se Brienne in Tormund nista ponovno srečala že v prvem delu, saj se zdi, da je med njima posebna energija. Par nikoli ni pokazal, da so med njima čustva, je pa Tormundu dekle simpatično. Njuno srečanje, ki naj bi se zgodilo v drugem delu, ne bo naredilo nikakršne spremembe, a bo zabavalo gledalce.

Nočni kralj (Night king) bo prišel do Zimišča (Winterfell).

V napovedniku smo videli, da Tormund reče Jonu “preden jutri vzide sonce”, kar verjetno pomeni, da imajo toliko časa na voljo, preden beli hodci pridejo v Zimišče. Predvidevamo lahko, da bosta drugi in tretji del razkrila, kakšen bo razplet dogodkov.

Igra prestolov To je najdražji prizor s smrtjo v Igri prestolov Maja v kinu se boste prepustili filmskim pustolovščinam! Maja v kino na filmske pustolovščine Kotalkarici Maja se vrača Drive-In kino! maxresdefault (5) Filmi za ženske z močnim sporočilom, ki jih morate videti še letos ·