5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · zdravje & lepota

Prvomajske počitnice za mnoge ljudi predstavljajo priložnost, da posežejo po alkoholu – ta naj bi že sam po sebi negativno vplival na zdravje, v kombinaciji z nekaterimi živili pa lahko prinese še več škode.

Druženje s prijatelji ob alkoholu ne more biti popolno, če ga ne popestrite s hrano, vendar pri tem morate biti previdni, saj lahko kombinacije alkohola in različnih jedi povzročijo kopico težav.

Da bodo vaši majski prazniki minili karseda mirno, si preberite seznam 5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom.

1. Slani prigrizki

Zaradi uživanja slanih prigrizkov, kot so čips, popovka, smoki … postanete žejni, kar pomeni, da naj bi posledično spili več alkohola. Na ta način se ne boste odžejali, zato je veliko bolje, da žejo potešite kar z vodo.

2. Kruh

Kruh podobno kot pivo vsebuje večje količine kvasa, ki naj bi povzročal napenjanje. Ko si boste naslednjič privoščili pivo, raje posezite po oreščkih, zelenjavi ali manj mastnem mesu.

3. Kava in energijski napitki

Energijske pijače naj ne bi spremenile učinkov alkohola, temveč vaše zavedanje o popiti količini in zmanjšanih sposobnosti. Do tega naj bi prihajalo zaradi stimulacijskega delovanja kofeina.

4. Dietni sokovi

S kombiniranjem dietnih sokov z žganimi prijačami naj bi veliko prej občutili učinek alkohola. Sladkor, ki se nahaja v dietnih sokovih, naj bi namreč upočasnil vstop alkohola v kri.

5. Citrusi

Citrusi, med katere se uvrščajo mandarina, pomaranča in limona, vsebujejo veliko kisline, ki se v kombinaciji z alkoholom domnevno ne obnese dobro, ker naj bi izzvala zgago.

Psihologija mode: BIZARNE stvari, ki jih tvoja oblačila povedo o tebi drugim Psihologija mode: BIZARNE stvari, ki jih tvoja oblačila povedo o tebi drugim A je to sploh realno?! Stvari, ki jih moški na skrivaj počnejo s penisom Stvari, ki jih moški na skrivaj počnejo s penisom Od danes nič več ne bo isto: dokazali so, da se moške in solze razlikujejo Od danes nič več ne bo isto: dokazali so, da se moške in ženske solze razlikujejo 354179-admin 5 patoloških težav v odnosu do denarja, zaradi katerih imaš lahko finančne težave · ·