maxresdefault (23)
Utrip mesta · destinacija

Kdor ne skače ni Slovenc, hej, hej, hej! In ko si boš ogledal te vloge, boš superponosen Slovenec, ki bo skakal do neba! Poglejmo vloge, ki so jih ustvarili tujci na svojem dopustu v naši ljubki državici!

Priznajmo si, Slovenija je enostavno prelepa in tega bi se moral zavedati vsak njen prebivalec. Zaradi njenih raznovrstnih naravnih lepot in neposredne bližine atrakcij, jo iz leta v leto obišče tudi več turistov. Pogosto pa tujci na obisku posnamejo tudi vloge, kjer izrazijo svoje navdušenje nad malo evropsko državico v obliki kokoši. Predstavljamo osem vlogov o naši deželici, zaradi katerih boš ponosen Slovenec.

Matador Network, 7 Days in Slovenia

Ameriški popotnik Ross Borden z Youtube kanala Matador Network je v letu 2018 v Sloveniji preživel en teden in si v tem času ogledal Bled, se podal do slovenske obale in nato v dolino reke Soče. Družil se je z našo mojstrico v kuhinji Ano Roš in vinarjem Alešem Kristančičem, najbolj pa sta ga navdušila ravno domača hrana in vino. Več v vlogu.

Maegan, Slovenia Travel: The Best 10 Day Roadtrip

Vlogerka Maegan, ki trenutno prebiva v Katarju, se je letošnjo poletje odpravila na desetdnevno potovanje po Sloveniji. Kar je videla, jo je navdušilo. Slovenija je bila še lepša kot je pričakovala. V teh dnevih si je ogledala Predjamski grad, Piran, dolino reke Soče, Bohinjsko jezero, Blejsko jezero in Blejski vintgar, kjer jo je najbolj navdušila barva vode. Ogledala si je tudi Triglavski narodni park, Vogel, slap Savico, svoje potovanje pa zaključila z Ljubljano.

Alex Strohl, First to walk a new 150 mile trail in Slovenia

Ustvarjalec Alex Strohl pripoveduje zgodbe s fotografijami in ustvarja filme o vseh norih lokacijah, ki jih obišče. Letos se je s sodelovanjem s Slovensko turistično organizacijo prvi odpravil po novi krožni pohodniški poti Juliana Trail okoli Triglava, dolgi kar 267 kilometrov. Oglejte si njegovo noro izkušnjo, za več informacij o novi poti, ki je razdeljena na 16 dnevnih etap po 18-25 kilometrov in jo lahko od oktobra dalje prehodite tudi sami, pa kliknite tukaj.

Brock Reichert, So Underrated: The Slovenian Alps

Vloger Brock Reichert, ki poskuša doživetja na zabaven način predstaviti v svojih vlogih, se je letos poleti podal v slovenske Alpe, ki so ga pustile brez besed. Čeprav pred nekaj meseci ne bi znal Slovenije pokazati niti na zemljevidu, jo sedaj priporoča vsem ljubiteljem gor.


Travel On Fire, 10 SECRET Best Places of SLOVENIA

Popotnik, ki izkušnje iz svojih potovanj deli na Youtube kanalu Travel On Fire, je v Sloveniji izbiral njemu najljubša skrivna mesta, ki niso znana kot turistične atrakcije. Nekatere lokacije v njegovem izboru so Logarska dolina, regija Jeruzalem Ormož, Zelenci, Kekčeva dežela in še nekaj drugih. Njegovo najljubšo slovensko destinacijo si oglejte v vlogu.

UnJaded Jade, From Solo Travel to Roadtrip w/Strangers! Most Underrated Country (Slovenia!!)

UnJaded Jade je zgolj 18 let stara Youtuberka, ki ustvarja tedenske vloge raznih tematikah. Lansko leto se je odpravila na turnejo po Evropi in Slovenijo označila kot vrhunec njenega potovanja. Kar se je začelo kot samostojno potovanje, se je v Ljubljani spremenilo v skupinsko potovanje z neznanci. Spoznala je namreč dve švedski popotnici, s katerima se je skupaj odpravila na Bled. Kaj vse je doživela, preverite v vlogu.

Lesley Murphy, BEEyond BEEautiful: BEELAND, SLOVENIA

Bivša zvezdnica ameriškega resničnostnega šova The Bachelor, Lesley Murphy, ustvarja vloge iz svojih potovanj, na svoj seznam pa je letos poleti dodala tudi Slovenijo. Svoj dopust je preživela v Medeni vasi v bližini Blejskega jezera in predstavila Slovenijo kot deželo čebel in čebelarjev. Več o njeni neverjetno pozitivni izkušnji življenja v slovenskem razkošnem čebelnjaku lahko pogledate v vlogu.

Wanderful Revolution, Slovenia – 8 Places to Love – Triglav – Ljubljana – Bled – Goriska Brda

Popotniški par, ki svoja potovanja beleži na svojem Youtube kanalu pod imenom Wanderful Revolution, se je v lanskem letu odpravil v Slovenijo. 8 lokacij, ki so jima najbolj ostale v spominu so Triglavski narodni park, Blejsko jezero, Blejski vintgar, Kobarid, dolina reke Soče, Škocjanske jame, Goriška Brda, Piran in naša prestolnica Ljubljana. Več o njuni izkušnji najdete v vlogu.

Po ogledu teh prispevkov tujcev lahko vsak Slovenec prizna, da živi v magični državi, kjer ne primanjkuje neverjetni naravnih lepot, ki tujce takorekoč začarajo! Slovenija ima namreč vse, kar si lahko človek zaželi: od športanja in umika v naravo do modernih nakupovalnih centrov in mestnih jedr.


cover-Astroland Ares Station Astroland Ares Station – Mars pod Zemljo shutterstock_1073972648 Lonely Planet: to so najboljše destinacije za potovanja v letu 2020 1920x1080_new-1 Od leta 2020 bodo lahko turisti spali v Versajski palači shutterstock_363437531 Krompirjeve počitnice 2019: 5 destinacij za vse, ki greste na dopust v zadnjem trenutku ·