ingverjevi piškotki
Utrip mesta · kulinarika

Priprava vzame slabe pol urice, pečejo pa se le osem minut – ravno prav, da po hiši zadiši po praznikih.

Ker so recepti za kuharice sveta stvar je prav, da najprej omenimo, od kod recept. Gre za piškotke, ki so jih pred leti v okviru dobrodelne akcije prodajali v HappyPeku. Pekli so po receptih znanih ljudi in skupaj z njimi, tile ingverjevi piškotki pa so namig tedaj prve dame Barbare Miklič Türk.

Formalnosti urejene, sedaj pa akcija. Potrebujemo 3 jajca, 100 gramov sladkorja, 350 gramov temne čokolade, 50 gramov masla, 120 gramov moke, 6 gramov pecilnega praška, 30 gramov kandiranega ingverja, 6 gramov mletega ingverja, 100 gramov mandljev v prahu. Jajca in sladkor stepemo v penasto mešanico. Temno čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Penasti mešanici dodamo stopljeno čokolado in hkrati še vse ostale sestavine. Zmešamo v gladko zmes, iz nje pa oblikujemo kroglice (po želji tui bolj ploščate piškotke, kot so na fotografiji). Vsako kroglico pomočimo najprej v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Pečemo jih 8 minut na 190 stopinj celzija.

Kroglice bodo malce razpokale, zato smo jim nadeli ime razpokančki. Pa še to – v pečici bodo razpokančki zrasli, zato to dejstvo upoštevajte pri oblikovanju kroglic.

pivo_2 Norost v steklenički ali pivo, ki diši po malinah Škotska božična torta Škotska božična torta Jajčni liker Praznični koktajli – 12 enostavnih receptov 457775667 Recept: Božični muffini · · · ·