Cheetah-Mobile-CM-Translator-Indiegogo-Featured-image
V zraku · tehnologija · gadgeti

Želite postati poliglot? Za to odslej več niso potrebna leta trdega dela, pač pa le pomoč čudežne naprave CM Translator, ki vam bo pomagala ravno takrat, ko najbolj potrebujete pomoč.

CM Translator je prenosna naprava podjetja Cheetah Mobile za prevajanje v resničnem času – po njeni zaslugi je mogoče premostiti težave z nerazumevanjem tujih jezikov. Zaenkrat podpira 6 jezikov – angleškega, španskega, kitajskega, japonskega, korejskega in tajskega, v prihodnosti pa jo nameravajo ustvarjalci dopolniti še z drugimi svetovnimi jeziki.

Pripomoček poganja umetna inteligenca – funkcijo avtomatskega govora so si proizvajalci sposodili pri podjetju Orion Star, strojnega prevajanja pa pri Microsoft Azure Cognitive Services. Uporabljate ga tako, da pritisnete na edini gumb na njegovem ohišju in izrečete frazo, ki jo želite prevesti. CM Translator vam bo nato postregel s prevedeno različico v izbranem jeziku.

CM Translator se obenem ponaša z nizko težo in preprostostjo uporabe, shranite pa ga lahko kar v žep. Njegovo delovanje omogoča vzdržljiva baterija, ki zagotavlja 20 ur neprestanega delovanja, v pripravljenosti pa zdrži kar 180 dni.

Če vas je projekt prepričal, ga lahko podprete na platformi Indiegogo. Predprodajna cena naprave CM Translator znaša 71 evrov, zaenkrat pa jo je mogoče naročiti le v ZDA, Kanado in Mehiko.

Hasselblad 907X Special Edition Hasselblad 907X Special Edition: kamera, ki obeležuje 50 let od prvega pristanka na Luni 548A8819__1_ Prenosni bide Sonny: okolju prijazna alternativa za toaletni papir Mobile-Pixels-Trio-Laptop-Monito-0-Hero Trio: prenosni monitor, s katerim lahko sočasno uporabljaš kar TRI zaslone fdf iPhone 11: takšen naj bi bil novi iPhone, ki pride septembra ·