David Bowie je bil tudi slikar
Kulturni izbor

Ste vedeli, da je bil David Bowie tudi slikar? Moža tisočerih obrazov smo vsi poznali kot glasbenika, a ne pravijo zaman, da ne gre le za enega največjih glasbenikov, ampak tudi umetnikov našega časa. David Bowie je bil namreč ne le pevec, pisec pesmi, producent in igralec, temveč tudi slikar. Predstavljamo vam najboljša dela iz njegove zbirke umetniških slik, med katerimi je tudi portret Iggyja Popa.

David Bowie je bil mož tisočerih obrazov, glasbenih slogov in umetniških imen. Le redki ne poznajo njegovih glasbenih del, a Bowie je svojo ustvarjalnost izražal tudi skozi umetniške slike. Sloviti Britanec je bil namreč tudi ljubiteljski slikar, zato je svoj umetniški navdih občasno prelival tudi na slikarsko platno, ne le na papir za note.

PREBERITE ŠE: David Bowie: zbogom, ikona pop kulture!

Na Bowiejeva slikarska dela so vplivala dela umetnikov, kot so Frank Auerbach, David Bomberg, Francis Bacon in Francis Picabia, v njih pa najdemo tudi sledi postmodernizma, natančneje neoekspresionizma.

David Bowie, avtoportretOdpri galerijo
Živa dvorišča Vilinsko mesto v Mariboru vabi na vilinske dogodivščine Ljubezen je ena sama Ljubezen je ena sama – fotografska razstava za tiste, ki gledate s srcem pijdrugace Razstava Pij drugače: kako mladi vidijo pijančevanje mladih Mesec oblikovanja Kaj prinaša Mesec oblikovanja 2015? · ·