Davos_2x04
Kulturni izbor · film · V zraku · intervju

Le še en dan nas loči do začetka težko pričakovane nove sezone serije Igra prestolov (Game of Thrones), ki jo bomo tudi letos lahko spremljali na HBO Slovenija. Da vas še dodatno ogrejemo pred novo sezono, smo pripravili ekskluzivni intervju z zvezdnikom serije, Liamom Cunninghamom, ki upodablja nekdanjega tihotapca sera Davosa Seawortha.

Kje bomo našli Sera Dovosa na začetku 7. sezone?
Ob koncu 6. sezone je bila Melisandre pregnana in Jon Snow postane njegov novi šef skorajda po naključju. Zdaj, ko je bila Melisandre pregnana, mislim, da Jon spozna, da je nekaj vrednosti v tem liku. Zanimivo je, da, čeprav Jon postane Kralj Severa, Davosu ni dodeljen kakšen uradni položaj, kot je recimo Kraljeva roka. Tako je njuno razmerje precej neuradno.

Kako se je Davos spremenil v času serije?
Mislim, da s to sezono prihaja nekaj manevrskega prostora. Stannis je bil namreč precej pust kralj, medtem ko je Jon mladenič, tako da bo več prostora za humor. Hkrati pa postajajo stvari čedalje resnejše. Seveda gre za predzadnjo sezono in stvari se stopnjujejo. Tu je situacija z Nočnim kraljem in njegovimi Belimi hodci in povsem možno je, da bo Zahodnje uničeno.

Kako se je snemanje v tej sezoni razlikovalo od prejšnjih?
Najprej moram povedati, da smo za letošnjih sedem epizod porabili toliko časa, kot za tistih klasičnih deset v prejšnjih sezonah. Snemali smo na raznovrstnih lokacijah in tudi ogromni seti so bili zgrajeni. Ambicije so izredno visoke in scenografija bo naravnost izjemna. Lani smo za bitko pankrtov porabili približno 25 dni snemanja, medtem ko je bila sekvenca dolga vsega 20 minut. Nekaj podobnega je bilo tudi letos in tako smo se počutili, kot da snemamo film in ne televizijske serije.

A Few Less Men (1) Filmski napovednik: Poročne priče 2 (A Few Less Men, 2017) funmomdinner2 Filmski napovednik: Mame na večerji (Fun Mom Dinner, 2017) maxresdefault (8) Napovednik za dokumentarec Diana, Our Mother: Her Life and Legacy smanjitroskove.rs-POPUSTI-U-SVIM-CINEPLEXX-BIOSKOPIMA Cineplexx obiskalo več kot 60.000 gledalcev v enem dnevu · ·