fbpx

Pirelli 1900: Pirellijev gumenjak

Pirelli 1900: Pirellijev gumenjak

Vsake toliko časa se eden od največjih proizvajalcev gum na svetu loti tudi kakšnega drugega projekta. Poleg znamenitega koledarja, seveda. Njihov naslednji projekt predstavlja gumenjak Pirelli 1900, luksuz na vodi, ki je prava paša za oči.

Čoln Pirelli 1900 bo predstavljen na letošnji canski navtični razstavi. Pirelli se je povezal s podjetjem Tecnorib, s katerim so že uspešno sodelovali in že izdelali tri čolne v zadnjih desetih letih. Tokratni športni gumenjak je veliko genov podedoval od svojega predhodnika, a je v vseh pogledih večji. S svojimi 18,5 metra dolžine in 5 metri širine ponuja dovolj udobja, da se v njem najde prostor za dve kabini, dve kopalnici in še osrednji dnevni prostor.

Pirelli 1900: Pirellijev "gumenjak"
Pirelli 1900: Pirellijev gumenjak

Pirellijev podpis se še posebno opazi na napihljivih gumijastih tubah, ki so okrašene s profilom avtomobilske gume. Čoln poganjata dva motorja, vsak z močjo 800 konjskih moči in omogočata najvišjo hitrost 83 km/h. Pirelli je tako znova dokazal, da se ne spozna samo na gume na cesti, temveč tudi na gumo na vodi.

PREBERITE ŠE: PIRELLI PREDSTAVIL PAMETNE PNEVMATIKE, KI TE SAME NAROČIJO PRI VULKANIZERJU

Galerija slik: Pirellijev gumenjak

Dodatne Informacije

Več informacij:
pirelli.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!