fbpx

Pametna ura Dot: ko je čas otipljiv

Pametna ura Dot

Na prvi pogled je videti bolj kot modni dodatek in nič več. Futuristični videz, za katerega je krivo ohišje iz aluminija, je zagotovo prvi vtis, ki ga pusti pametna ura Dot. A ko pogledamo pobliže, ta vtis izgine. Če se nam to dogaja pri ljudeh, se nam verjetno lahko tudi pri stvareh, kot je zapestna ura, kajne?

Pametna ura Dot je oblikovana tako, da čas prikazuje z Braillovo pisavo. Ni prva zapestna ura na svetu za slepe. Je pa prva s pametno tehnologijo in mikro braillovim pogonom. Korejskemu Dotu je novi mehanizem uspelo razviti za samo 1/10 stroškov in 1/20 velikosti dosedanjih mikro braillovih mehanizmov, kar pomeni, da jim je v ohišju ostalo dovolj prostora za merilnik pospeška, čip Bluetooth za brezžično povezavo z lastno aplikacijo in giroskop. Baterija, ki jo polnite prek USB-priključka, zdrži dlje časa od večine baterij v pametnih urah.

Pametna ura Dot
Pametna ura Dot

Ni kaj, Dot Incorp, ki so pionirji v inovativnih izdelkih za slabovidne in slepe, so najsodobnejšo tehnologijo približali tudi ljudem s prizadetim vidom in upamo, da se ne bodo ustavili.

PREBERITE ŠE: FLEX SMARTWATCH: EDINA PAMETNA NAPRAVA PRIHODNOSTI

Galerija slik: Pametna ura Dot

Dodatne Informacije

Več informacij:
dotincorp.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!