cover-zirafa
V zraku · buzz buzz

Lepota prihaja v različnih oblikah. In prav to lahko trdimo za žirafo, ki so jo ljubkovalno poimenovali po priljubljenem lokalnem pralnem prašku Omo.

Žirafa Omo trpi namreč za izgubo pigmentacije oziroma leucismom, saj njene kožne celice namreč niso sposobne proizvajanja pigmenta. Kot poudarjajo znanstveniki, pri Omu ne gre za albina. Če bi bil albin, bi žirafa namreč morala imeti tudi rdeče oči. Omo pa ima iskriv in prav simpatičen pogled.

Oma so znanstveniki prvič videli lani v narodnem parku Tarangire v Tanzaniji in so navdušeni, da so ga letos spet opazili. Kot ugotavljajo, je v odličnem zdravstvenem stanju.

Žirafa Omo tako omogoča edinstven vpogled v prečudovit svet narave, kjer zaradi tudi takšnih posebnosti vedno znova osupnemo.

Žirafa OmoOdpri galerijo

PicMonkey Collage Vroči kuharski mojstri na Instagramu Prikolica iz LEGO kock Največja počitniška prikolica iz kock Lego na svetu! Očistite superge, da bodo kot nove Kako očistiti superge, da bodo kot nove? Strto srce na grafu Tako je videti na grafu, če vam kdo stre srce