fbpx

Modern vrtec z ogromno žirafo na vrtu

Vrtec žirafa

Kako super kul pa je to, da imamo v vrtcu žirafo, ki je večja od naravne velikosti, pa prav takšnega medveda in pikapolonice?

Lansko leto je na jugozahodnem obrobju Pariza nastal nadvse ljubek vrtec. Nič posebnega, bi rekli, takih je precej. A če se do vhoda sprehodiš mimo ogromnih živo rumenih žirafjih nog, pač gre za nekaj posebnega in edinstvenega.

Otroški vrtec Žirafa (ime je dobil po svoji najbolj prepoznavni podobi) je delo in ideja studia Hondelatte Laporte Architectes. Čeprav je tudi notranjost izjemno ljubko opremljena, je svetovna senzacija vrtec postal zaradi treh glavnih junakov. Do vhoda se sprehodimo mimo dveh rumenih nog žirafe, eno steno vrtca se trudi preplezati beli medved, na drugi pa so velike rdeče pikapolonice. Le zakaj bi potem malček še kdaj zajokal, ko je treba v ta super kul živalski vrtec?

Velike betonske živali so v okolico vpletene tako, da jo dopolnjujejo in njihova vloga sega izven sten vrtčevske zgradbe. Žirafa na primer je postavljena tako, kot da jè listje bližnjega parka, pikapolonice pa se trudijo priti do notranjega igrišča. Arhitekti so s tem delom želeli arhitekturo povzdigniti na raven pripovedovanja. Ideja je animirati okolico in zbuditi otroško domišljijo. Kot pravijo arhitekti vrtec v dnevno rutino vnaša fantazijo. In to ne velja le za otroke, ki sem hodijo v vrtec, temveč za vse okoliške prebivalce, ki jih na poti v službo že navsezgodaj pričaka pozdrav od žirafe.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
www.hondelatte-laporte.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!