shutterstock_1666779292
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kako izdelaš domače razkužilo za roke? Naj te že kar takoj opozorimo, da doma narejeni razkuževalci za roke nikakor ne morejo nadomestiti umivanja rok z milom in vodo. Razkuževalci, ki jih boš naredil sam, morajo vsebovati najmanj 60 odstotkov alkohola, sicer v boju z virusi in bacili ne morejo zmagati.

Te zanima, kako izdelaš domače razkužilo za roke? Beri dalje!

Razkuževalci na osnovi alkohola zmanjšajo število mikrobov na rokah, vendar pa ne odpravijo vseh vrst bacilov in virusov.

Če boste razkužilo za roke delali sami, mora nujno vsebovati od 60 do 95 odstotkov alkohola (če je vsebnost manjša, razkužilo ne bo uničilo in pobilo bacilov in virusov).

Vendar pa se morate zavedati, da uporaba doma narejenih razkužil lahko povzroči močno sušenje kože, takšna poškodovana in razpokana koža pa je dovzetnejša za okužbe.

Torej znova opozarjamo! Doma narejena razkužila za roke uporabljajte le, če si rok ne morete umiti z milom in vodo in če ne morete kupiti razkužil, ki jih pripravijo s farmacevtskimi postopki.

Če v vaših najbližjih trgovinah in lekarnah zmanjka razkužil za roke, pa lahko za pripravo uporabite ta recept!

Kako izdelaš domače razkužilo za roke

SESTAVINE:

  • 85 ml 70%–95% alkohola (isopropil ali etanol, medicinski alkohol)
  • 15 ml gela aloe vere
  • 8–10 kapljic eteričnega olja

Gel aloe vere bo poskrbel, da bodo vaše roke ostale navlažene in da se zaradi alkohola ne bodo preveč izsušile.

Uporabite lahko različna eterična olja: olje sivke, čajevca, limone, limonske trave …

Sestavine dobro premešajte in razkužilo prelijte v brizgalko, ki jo lahko kupite v večjih trgovinah s kozmetiko, medicinsko opremo ali v lekarnah.

UPORABA:

Ko boste uporabljali to razkužilo, bodite pozorni, da ga boste nanesli dovolj. Večja količina bo prekrila večjo površino kože. Razkužilo vtirajte, dokler se roke popolnoma ne posušijo.

Na koncu še enkrat jasno in glasno: doma narejena razkužila za roke uporabljajte le, če ne morete kupiti razkužil, narejenih s farmacevtskimi postopki, in če rok ne morete umiti z milom in vodo.
shutterstock_1553945636 Bi morali čistiti svoje telefone med koronavirusom? Da! Kako to storiti na pravi način? Zdrava oseba naj uporablja masko le v enem primeru Kako se na epidemijo koronavirusa pripraviti doma? Jean-Paul-Gaultier-Le-Male-Fragrance-Campaign-800x1045 To so najboljši parfumi vseh časov za moške shutterstock_1355109323 Zaščiti sebe, družino in bodi družbeno odgovoren: kako preprečiti širjenje koronavirusa? · · ·