maxresdefault (7)
V zraku · buzz buzz

Če ste že kdaj doživeli, da je vaše božično drevo spremenilo svoj položaj v horizontalen, potem veste, da miši resnično plešejo, ko mačke ni doma. Vaš hišni ljubljenček se je pač imel čisto preveč dobro, ko ste bili z doma. A žal bo moral najti drugo igračo, saj je božično drevo zanj preveč nevarno.

Številni ljudje ne okrašujejo svojega doma zaradi igrivih hišnih ljubljenčkov, ki se na vsak način želijo družiti z božičnim drevescem. A to niti ni neumna odločitev, saj to lahko predstavlja nevarnost za vašega ljubljenčka. Zagotovo si nihče ne želi videti v tem veselem času reševalcev na domačem naslovu.

Kljub temu da je božično drevesce videti lepo, je po mnenju Ameriškega združenja za preprečevanje mučenja živali (ASPCA) to nevarno za vašega ljubljenčka. Kot pišejo na svoji spletni strani, pomembno je, da dobro pritrdite drevo, saj boste na tak način preprečili, da bi žival prišla v stik z vodo in gnojili, ki se nahajajo v vodi, v kateri je božično drevesce. Tovrstna tekočina lahko povzroči razdraženost želodca, nastanek bakterij, slabost in drisko.

Če dom okrašujete s svežim zelenjem (omela), je dobro, da ga namestite na mesta, ki ki jih žival ne more doseči. Omela, če jo žival poje, namreč lahko razdraži želodec, vpliva na duševne funkcije, dihanje in srčni utrip, pravi ASPCA.

Ljubitelji mačk boste morali biti še bolj pozorni na svoje ljubljenčke. Mačke imajo rade vse, kar se sveti in utripa, zato jim je božično drevo zelo ljubo. In plezanje po drevesu vam je verjetno že znano. Morali boste postaviti drevo na mesto, ki ga mačka ne more doseči. PETA med drugim svetuje, da deblo drevesa okrasite s pomarančnimi lupinami, saj večina mačk sovraži vonj citrusov.

Poleg okraskov je pomembna tudi ‘neživalska’ hrana, kar pomeni, da morate skrbeti tudi za to, da živali ne pridejo v stik s hrano, ki zanje ni primerna.

Najdite zabaven način, na katerega boste vključili ljubljenčka v praznično idilo (namig: praznični puloverčki in obročki za glavo)! Lahko pa si omislite tudi kapico, kot jo ima na glavi mačka na spodnji fotografiji.

shutterstock_512168878 7 načinov, kako se lahko novoletnih zaobljub tudi zares držimo DARILA Trije nesramni načini zavijanja daril, s katerimi lahko pohecate svoje prijatelje Močne življenjske lekcije, ki se jih vsi prepozno naučimo Močne življenjske lekcije, ki se jih vsi prepozno naučimo shutterstock_370029713 Ljudje, ki popravljajo slovnične napake drugih, naj bi bili “najbolj nadležni”! · · ·