shutterstock_1150333928
V zraku · buzz buzz

Vse si želimo lepo zadnjico, a pogosto smo preveč samokritične!

Nekoliko bolj ravna, okrogla, napeta, štrleča – kakršnakoli že je, ženska zadnjica skoraj vedno privlači moške poglede. Po številnih raziskavah se je izkazalo, da 25 odstotkov moških žensko najprej pogleda v zadnjico - ne, ne v njene lepe oči. Pa tudi nam ženskam je pomembno, kakšna bo videti naša zadnjica v kavbojkah, na plaži … In ali je naša zadnjica blizu popolnosti, naj bi lahko tudi izračunale.

Stabilna hrbtenica, lepa zadnjica

Znanstveniki iz Univerze Teksas so odkrili, da lepa zadnjica ni nujno tudi velika zadnjica. Ključnega pomena naj bi bila ukrivljenost hrbtenice nad zadnjico in glede na to naj bi moškega zadnjica obnorela (ali pa tudi ne). Popolna zaukrivljenost je 45,5 stopinj, in ta kot – evolucijsko gledano – kaže, da je ženska zdrava in pripravljena na brezskrbno nosečnost.

Indeks popolne zadnjice

Obstaja še nekaj drugih teorij. Tudi na Univerzi Lancashire trdijo, da so našli ključ do popolne zadnjice, in sicer je treba deliti obseg pasu z obsegom bokov. Če je rezultat 0,7, potem imate po njihovem mnenju zares lepo zadnjico.

Mali vodič zadnjic

Mnogi moški ocenjujejo lepo zadnjico glede na njeno obliko. Pa poglejmo, kakšne vse oblike poznamo.

Breskev
Ta oblika zadnjice je zelo priljubljena in slovi kot ideal: majhna, okrogla in čvrsta. Takšno obliko naj bi imela vsaka deseta ženska.

Jabolko
Jedra in okrogla, mnoge ženske si želijo, da bi imele takšno ritko. Ta oblika je namreč v kavbojkah videti odlično.

Hruška
15 odstotkov žensk naj bi imelo zadnjico v obliki hruške. Tako kot sadje je tudi ta zadnjica ožja pri pasu in polnejša navzdol.

Paradižnik
Ta oblika je podobna obliki breskv, okrogla in majhna, a ni tako črvsta. Približno 45 odstotkov žensk naj bi imelo takšno ritko.

Krompir
Obstaja tudi t.i. oblika krompirja. To pomeni, da je zadnjica večja in široka. Skoraj 30 odstotkov vseh žensk naj bi imelo takšno zadnjico. In ne, moški jih ne sovražijo. Tudi takšne ritke imajo svoje oboževalce.

Bond-Sunglasses-GQ-07082019_16x9 Tega se poslužujejo znanstveniki in tajni agenti: 5 načinov, kako “zboostaš” možgane cmt-190830-fuksi-foto_royksopp6-coachella_2017 Nagradna igra: osvoji vstopnice za festival FUKSi 2019 BRIDGET-JONES Mojstri poljubov: 3 astrološka znamenja, ki se najbolj strastno poljubljajo shutterstock_1179701284 Tudi ti ponoči “žagaš”? Ta študija pravi, da se ljudje, ki smrčijo, hitreje starajo