Ko to ni več to: tako veš, da te partner ne privlači več
V zraku · odnosi

Privlačnost je pomemben vidik uspešnega partnerskega odnosa, vendar se neprestano spreminja. Kako zaznati, da vama to področje škripa? Kako veš, da te partner ne privlači več?

Vsakič, ko se zaljubimo, si težko predstavljamo, da bi se ta občutek kdaj spremenil. Seveda nas realnost vedno znova pretenta in ko najmanj pričakujemo, občutek brezskrbne zaljubljenosti mine in pride čas, ko moramo garati za dober in srečen partnerski odnos.

Tudi privlačnost je nekaj fluidnega, kar se iz obdobja v obdobje spreminja in je tudi pod vplivom zunanjih dejavnikov – koliko smo pod stresom, kakšna je naša čustvena vez s partnerjem, kakšna je naša samopodoba … Kako sploh zaznati, kdaj nas je partner začel manj privlačiti?

V nadaljevanju boš spoznal/-a nekaj znakov, da te partner ne privlači, vendar noben od njih še zdaleč ne pomeni, da je z vajino zvezo konec. V prvi vrsti so ti znaki tiho opozorilo, da skupaj pogledata, kje tiči težava in jo poskušata propraviti.

Tako veš, da te partner ne privlači več:

Vse na njem/njej te iritira.

Če ti gre na živce vsaka najmanjša stvar na partnerju, morda problem tiči kje drugje, kot v načinu njegovega dihanja ali pa taktu njene hoje. Mogoče ti gre na živce zato, ker te (trenutno) ne privlači in te to frustrira. Prvi korak pri razreševanju takšnih težav je, da si brutalno iskren/-a do sebe, si ne mečeš peska v oči in si priznaš kje leži srčica težave.

Pogosto fantaziraš o drugih ljudeh.

Občasno fantaziranje in sanjarjenje o drugih ljudeh brez resnega namena je popolnoma normalna in zdrava aktivnost. Navsezanje smo ljudje manj monogamna bitja, kot smo si pripravljeni priznati. Ko pa se ti takšno fantaziranje dogaja ves čas, sta morda v težavah. Razmisli ali te partner še privlači. Če je odgovor na to vprašanje ne, se loti raziskovanja razlogov za usah privlačnosti med vama.

Ne moreš se spomniti, zakaj te je sploh privalčil/-a na začetku.

Če te partner tako odbija, da se sploh ne moreš več spomniti, zakaj te je privlačil/-a na začetku, sta v resnih težavah. Morda pa sta se preveč spremenila in potrebujeta nekaj prostora in časa za razmislek?

Ne pogrešaš ga/jo.

Biti zadovoljen tudi sam ali se celo veseliti vikenda, ko gre tvoj/-a dragi/-a na izled s prijatelji, še zdaleč ne pomeni, da med vama ni več iskrice privlačnosti! Vseeno pa je včasih to, da svojega partnerja sploh ne pogrešamo, tudi če je z doma zelo dolgo časa, znak za razmislek o trdnosti vajine baze. Kaj to pomeni zate in za vaju pa lahko ugotovita le vidva.

Nujno rabiš več prostora in časa zase.

Če se počutiš utesnjeno/-ega, ves čas bežiš iz zveze in si goreče želiš več prostora in časa zase, je to eden izmed znakov, da te partner ne privlači. Pogosto pa je to le posledica nekega drugega nerazrešenega problema. Lahko gre za pomanjkanje intimnostim, nerazrešen konflikt iz preteklosti ali karkoli tretjega.

Ne predstavljaš si prihodnosti z njo/-im.

Če si ne predstavljamo prihodnosti s partnerjem, nekaj škripa v odnosu in je potrebno pogledati, kaj to je. Pogosto gre za težave v privlačnosti, ki pa jih lahko spremlja še kakšen drug problem. Ali bosta to raziskovala in poskušala najti rešitev, ali se bosta odločila za razhod, pa je vajina odločitev na katero ne obstaja enoznačnega odgovora.

Izogibaš se intimim pogovorom.

Privlačnost ne bazira le na fizičnem odnosu, temveč je tesno prepletena z intimnostjo. To dobro razloži, zakaj lahko izogibanje intimi nakazuje na pomanjkanje privlačnosti oziroma blokado na tej sferi vajinega odnosa.


Ljubezen ni več pomembna, to je nov kriterij pri izbiranju moža. Ljubezen ni več pomembna, to je nov kriterij pri izbiranju moža toa-heftiba-h763qxHbe_I-unsplash To so očitni zgodnji znaki, da ti bo zlomil srce toa-heftiba-E9B0JN25RRo-unsplash Boleča resnica o samskem življenju, o kateri so vsi tiho Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce ·