Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta
Kulturni izbor

Poleg novih obveznosti leto 2017 prinaša tudi sveže dogodivščine. Za marsikoga pa je najboljša avantura gotovo potovanje v priljubljeni ali pa še neobiskani kraj. Utrip velemesta, pokušanje zanimive ulične hrane, spoznavanje novih ljudi in učenje osnovnih fraz tujega jezika so le nekatere dobre plati raziskovanja našega planeta. Med potovanjem pa se je dobro tudi česa novega naučiti o (tamkajšnji) kulturi. Preberite, katere so najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta.

Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta:

Galerija matematike – London

Arhitekti Zahe Hadid so dokončali novo stavbo londonskega muzeja znanosti – Matematično galerijo. Poudarek razstave bo predvsem na predstaviti uporabne matematike ter kako je ta vplivala na razvoj sveta: od arhitekture do potovanj.

Interaktivna razstava v muzeju Ikea – Švedska

V letu 2017 svoja vrata odpira prvi muzej Ikea na svetu. Če mislite, da je nakupovanje v Ikei zabavno, se morate nujno podati na Švedsko in si ogledati interaktivno razstavo v Ikeinem muzeju.

Studio arhitekta Wang Shuja – Danska

Kitajski arhitekt Wang Shu bo na Danskem v Moderni galeriji postavil svojo razstavo, ki bo med drugim vključevala instalacijo z letošnjega arhitekturnega beneškega bienala.

Frank Lloyd Wright pri 150. – New York

V Muzeju moderne umetnosti v New Yorku bo glavna razstava letošnjega leta posvečena ameriškemu arhitektu Frank Lloyd Wrightu, ki bi letošnje leto praznoval 150. rojstni dan.

Kalifornija – London

V londonskem Muzeju oblikovanja bo konec maja 2017 na ogled zanimiva razstava o ameriški oblikovalski zapuščini, s poudarkom na vplivu tehnoloških napredkov, baziranih predvsem v Silicijevi dolini.

Álvaro Siza – Rim

Delo portugalskega arhitekta Álvara Size je od novembra 2016 do marca 2017 na ogled v Nacionalnem muzeju v Rimu.

PREBERITE ŠE: Mogočni ostanki socialistične arhitekture v Beogradu

Yayoi Kusama: My Eternal Soul – Tokio

Obeta se največja razstava japonske umetnice Yayoi Kusame. Osrednja tema razstave pa bo gotovo povečana različica slike My Eternal Soul.

Ilustracije - Donald Trump Tako so se na zmago Donalda Trumpa odzvali umetniki Kinetična instalacija Plastični odsev Plastičen odsev – instalacija, ki trka na našo vest Wasteland Weekend 2016 Wasteland Weekend – največji postapokaliptični festival na svetu Razstava Guillermo del Toro Dobrodošli v fantazijskem svetu Guillerma del Tora · · · ·