Novi Mercedes-Benz – razred A
Utrip mesta · mobilno

Novi Mercedes-Benz razreda A je njegova četrta generacija. Slednja novemu Mercedes-Benz razreda A prinaša močno izboljšano tehnologijo, nove motorje in malenkost večje proporce. Vse to predstavlja zaključeno lično celoto in napreden avtomobil s prisekanim zadkom, ki postavlja nove norme v tem avtomobilskem razredu. Za njim boste vsekakor pogledali, tako kot za večino Mercedesov v zadnjih letih.

Novi Mercedez-Benz razreda A prinaša nekoliko večjo medosno razdaljo, ki je v primerjavi s predhodnikom zrasla za 30 mm, njegova širina pa se je povečala za 14 mm. Večje mere zagotavljajo potnikom več prostora za ramena in glave, poleg tega pa bo na voljo več prtljažnega prostora. Z vidika dizajna je razred A dobil bolj ostre poteze, še posebno na prednjem delu avtomobila. Navzdol ukrivljen pokrov motorja in pod njim vgrajeni žarometi ustvarijo agresiven videz. Za doplačilo se žaromete lahko nadgradi z LED-žarometi Multibeam, ki so sestavljeni iz 18 LED žarilnih enot.

Novi Mercedes-Benz razred A bo dobil tudi nekaj novih in prenovljenih motorjev. Kateri točno bodo brneli po slovenskih cestah, natančno ne vemo, so pa izpostavili 1,4-litrskega turbo 4-valjnika s 161 konjskimi močmi, 2-litrskega turbo 4-valjnika z 221 konjskimi močmi in 1,5-litrski turbo dizla s 114 konjskimi močmi. Izbirali bomo lahko med ročnim 6-stopenjskim menjalnikom in 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Prenos je speljan na prednji kolesni par, ob doplačilu pa bo na voljo tudi štirikolesni pogon 4MATIC.

Notranjost novega Mercedes-Benz razreda A predstavlja povsem novi zabavno-informacijski sistem MBUX, A razred pa je prvi izmed Mercedes-Benzov, ki ga bo imel. Zdaj je tudi pri razredu A na voljo digitalni osrednji zaslon, kjer smo bili do zdaj vajeni klasičnih merilnikov za hitrost in obrate.

Sistem MBUX  je na voljo v treh različicah. Na izbiro imamo par 7-paličnih zaslonov, kombinacijo 7- in 10,25-paličnega zaslona in par 10,25-paličnih zaslonov. Če izberemo tretjo možnost, bo vrh armaturne plošče deloval kot velik neprekinjen zaslon. Na voljo bodo besedni ukazi, ki jih bomo zagnali z besedno zvezo “Hey, Mercedes“. Da je nekaj tehnologije že prišlo iz razreda S tudi v razred A, niti ni treba posebej omenjati, saj gre tako že iz generacije v generacijo. Novega predstavnika Mercedesove flote – razred A – bomo na cestah lahko začeli občudovati že letos pomladi.

Video: Svetovna premiera – Mercedes-Benz razreda A

Galerija slik: Novi Mercedes-Benz razred A – 2019

Novi Mercedes-Benz – razred AOdpri galerijo
BMW Z4 20 avtomobilov, ki si jih želimo dobiti v roke v letu 2018 volvo-v90-corss-countruy 5 najbolj “moških” karavanov, s katerimi boste zagotovo izstopali Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow Jahta Mercedes-Benz Granturismo Arrow – navtični kabriolet cover Lešnikov razred S prihodnje leto deležen tudi Maybach tretmaja ·