Pazi, kako se vedeš: zaradi takšnih dejanj boš dosti bolj priljubljen
V zraku · odnosi

Obstajajo enostavna dejanja, s katerimi lahko v trenutku izboljšate komunikacijo in odnose, zaradi česar boste v družbi priljubljeni.

Govorica telesa in pravilni odzivi v določenih neprijetnih trenutkih so lahko ključni za dobre poslovne in zasebne odnose. S temi dejanji bi utegnili postati vaši vsakdanji odnosi precej boljši. Lahko se zgodi tudi, da boste zaradi njih veliko bolj priljubljeni!

1. Če bi radi, da vas imajo radi, si zapomnite njihovaimena. Ljudje se počutijo posebno, če jih nekdo pokliče po imenu.
2. Če nekdo povzdigne glas, ostanite mirni. S tem boste jezo prepustili sogovorniku in hkrati umirili ogenj. Izognili se boste tudi temu, da bi svojo reakcijo pozneje obžalovali.
3. Sedite bliže nasprotniku, če se želite izogniti napadu. Naj zveni še tako nenavadno, a bliže, kot si bosta, bolj mu bo nelagodno. S tem pa bo tudi njegova jeza manjša, kot bi bila sicer.
4. Ko ste jezni, zapišite svoje misli, preden jih izrečete. S tem boste prenesli breme na papir, se umirili in uredili dogajanje v možganih, preden se soočite s tistim, ki vas je razjezil.

5. Če ste od nekoga dobili nezadovoljujoč odgovor, ne ponavljajte vprašanja. Poglejte ga v oči. Sogovornik bo pod pritiskom in bo temeljito zbral svoje misli, preden znova odgovori.
6. Tako na zmenkih kot v službi se boste bolje odrezali, če si dovolite, da zavzamete več prostora. To bo dvignilo vašo samozavest.
7. Preden se rokujete, si ogrejte roke. Tople roke dajo drugemu človeku občutek, da je stik prijateljski.
8. Ko nekoga spoznate, si poskušajte zapomniti barvo oči. Dokazano je, da s tem vzpostavite najboljši očesni stik in v drugem vzbudite občutek ugodja.


nemanja-o-716049-unsplash 8 jasnih razlogov zakaj morate večkrat shutterstock_245180449 5 nedolžnih, a porednih stvari, ki jih mora poskusiti vsak močan par 5732-tfp-00152-grd-1547680039 Si upaš preveriti: 10+ vprašanj, ki ti povedo, ali si psihopat Kdaj veš, da je punca, ki si jo izbral, prava? Z njo lahko načrtuješ prihodnost: kdaj veš, da je ženska, ki si jo izbral, prava?