Pica za zajtrk naj bi bila bolj zdrava kot kosmiči
Utrip mesta · kulinarika

Besede ‘pica’ običajno ne opazimo v isti povedi kot besedo ‘zdrava’, a tokrat je drugače – izkazalo se je, da pica človeškemu zdravju škoduje manj kot nekatere vrste žitnih kosmičev.

Če gre verjeti nutricionistom, si boste v primeru, da boste za zajtrk namesto kosmičev posegli po kosu pice, naredili uslugo!

Žitni kosmiči praviloma naj bi vsebovali velike količine sladkorja, hkrati pa ponujajo manj beljakovin in zdravih maščob. V kosu pice pa naj bi se nahajalo več maščobe, a obenem tudi manj sladkorja.

Po zaslugi višje vsebnosti beljakovin, ki jih najdemo v pici, naj bi v jutranjih urah z njeno pomočjo učinkovitejše potešili lakoto (in boste dalj časa siti)– sicer pa kos pice povprečne velikosti vsebuje približno enako kalorij kot skodelica žitnih kosmičev z mlekom.

Ob tem velja opozoriti, da vseh kosmičev ne smemo metati v isti koš. Nekatere vrste le-teh se bodo namreč izkazale za boljšo izbiro kot pica. To velja predvsem, ko govorimo o kosmičih, izdelanih iz naravnih sestavin in zmešanih z mlekom rastlinskega izvora, ki nima dodanega sladkorja.

S tem člankom vas vsekakor ne želimo prepričati, da si pico večkrat privoščite že zjutraj, pač pa, da vsi kosmiči vendarle niso tako zdravi, kot ste morda mislili. Izbirate lahko še med številnimi drugimi možnostmi, ki bodo pripomogle k zdravemu začetku dneva.

sladolent 2018 SladoLent 2019: promenada vrhunske kulinarike coke-mixers-1556821291 Coca-Cola Signature Mixers: 4 odštekani okusi za mešanje koktajlov bife Bife: sočna plat solate Epizoda 3 10 Najmlajši s kuharskimi vragolijami za uresničitev želja svojih osnovnih šol ·