Oh, ta zablojen kratkovidni svet: ostre besede Nikole Tesle, ki spreminjajo svet

Oh, ta zablojen kratkovidni svet: ostre besede Nikole Tesle, ki spreminjajo svet
Zadnjič posodobljeno: :

Če je kadarkoli obstajal kdo, ki je znal spreminjati resničnost, potem je to Nikola Tesla. Govorili so, da fantazira, njegovim idejam so se posmehovali, a je čas vse postavil na svoje mesto. Bil je neverjetno nadarjen človek, ki je izumljal tudi takrat, ko se je šalil. In njegovi modri citati ostajajo za vedno!

V nadaljevanju vas čakajo modre besede enega največjih genijev vseh časov, Nikole Tesle. Upamo, da boste v tem našli tudi navdih zase! Če imate prijatelja, ki mu te besede prišle prav, potem ga označite v komentarju. Pa prijetno branje.

Ostre besede Nikole Tesle, ki spreminjajo svet:

  • Življenje je in bo vedno ostalo enačba, ki je ne moremo rešiti; vendar vsebuje nekatere zagotovo znane dejavnike.

Ni hudo narobe, če se zmoti učenec. Če pa se zmotijo veliki umi, bo svet drago plačal njihove napake. 

  • Moji možgani so samo sprejemnik. V vesolju obstaja jedro, od koder črpamo znanje, moč in navdih. Nisem prodrl v skrivnost tega jedra, vendar vem, da obstaja.

Ali poznate izraz “ne moreš narediti več, kot je v tvoji moči”? To je zabloda. Človek lahko naredi vse.

  • Želja, ki me vodi v vse, kar počnem, je želja izkoristiti sile narave v korist človeka.

Intucija je nekaj, kar je pred znanjem. Naši možgani imajo nedvomno občutljive živčne celice, ki nam omogočajo, da začutimo resnico, pa čeprav je ta še vedno nedosegljiva logičnim zaključkom ali drugim mentalnim prizadevanjem.

  • Naši čuti nam omogočajo, da zaznavamo le minuto delčka zunanjega sveta.

Velika skrivnost našega obstoja se mora še odkriti, morda se celo izkaže, da smrt ni konec.

https://www.instagram.com/p/BxdLDi0hUiz/

  • Vsakdo bi moral gledati na svoje telo kot na neprecenljivo darilo od tistega, ki ga ljubi pred vsem ostalim; kot čudovito umetniško delo nepopisne lepote, in skrivnostno onkraj človeškega pojmovanja, ter tako občutljivo, da ga lahko že beseda, dih, pogled, misel poškoduje.

Naše vrline in naše pomankljivosti so neločljive, tako kot sila in materija. Ko se ločita, človeka ni več.

  • Širjenje civilizacije se lahko primerja z ognjem: najprej je šibka iskra, nato utripajoč plamen in nato močan plamen, obdarjen s hitrostjo in močjo.

Koliko ljudi je govorilo, da fantaziram in se posmehovalo mojim idejam, oh ta zblojen kratkovidni svet. Čas bo sodnik!

https://www.instagram.com/p/BxdKtKJhy3z/

  • Sodobni znanstveniki razmišljajo globoko, namesto da bi razmišljali jasno. Če želite jasno razmišljati, morate imeti zdrav um. Za globoko razmišljanje si lahko popolnoma nor.

Čeprav sem znanstvenik, močno verjamem v etične vidike vegetarijanstva in se strinjam z velikimi misleci preteklosti, da se naša civilizacija ne more dvigniti nad kolektivno klanje, imenovano vojna, dokler ne ukinemo klavnic, v katerih človek neprenehoma vodi vojno zoper nedolžne živali.

  • V nenehni samoti um postane ostrejši. Da bi mislil in izumil, ne rabiš velikega laboratorija. Ideje se rodijo, ko nimamo nobenih zunanjih vplivov na svoj um. Skrivnost izuma je v samoti. Ideje se rodijo v samoti.

In vendar je ženski um dokazal sposobnost za vse duševne dosežke moških, in ko bodo nove generacije prihajale, se bo njegova zmogljivost krepila; povprečna ženska bo tako dobro izobražena kot povprečen moški, in v prihodnosti bolje izobražena od moškega. Kajti mirujoče stanje njenih možganov, se bo aktiviralo, in ta aktivnost bo vse bolj intenzivna in močna zaradi vseh teh stoletij mirovanja. Ženska bo ignorirala preteklost in prestrašila civilizacijo s svojim napredkom.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vse kar posadimo s srcem – uspe!