Recept za domačo marelično marmelado.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kaj je boljše kot marelična marmelada? Domača marelična marmelada, kaj pa drugega! Gre verjetno za najbolj klasičen sladek sadni namaz, ki pa je tudi sestavina premnogih sladic, med njimi krofov, rogljičkov in piškotov.

Ta recept za marelično marmelado brez želatine smo izmaknili iz babičine kulinarične skrinje idej. In kaj je skrivnost, da je ta domača marelična marmelada tako zelo dobra? Kot pri vsaki dobri marmeladi je tudi skrivnost te marelične marmelade prvovrstno sadje. Zato je pomembno, da marelično marmelado kuhate iz marelic, ki so dozorele na drevesu in ne v trgovini in ki po obiranju kar najhitreje končajo v loncu za razkuhavanje.

V nadaljevanju vam predstavimo recept za domačo marelično marmelado, ki je ravno prav sladka, pristnega in naravnega okusa in ne pregosta. Nima nobenih umetnih dodatkov, kljub temu pa bo ob pravilnem hranjenju zdržala vsaj eno leto!

PREBERITE ŠE: Recept: bezgova marmelada iz bezgovega cvetja

Namig. Marelično marmelado lahko odišavimo z limonino lupinico ali sokom, vaniljo, cimetom, konjakom, mletimi klinčki ipd., a je treba biti pri tem zelo zmeren, da ne povozimo nežnega okusa marelic.

Recept za domačo marelično marmelado brez želatine:

Sestavine za domačo marelično marmelado brez želatine:

  • 1 kg svežih marelic
  • 80 dag navadnega sladkorja

Postopek priprave domače marelične marmelade brez želatine:
Ko marelice operemo, jih razkoščičimo in razrežemo. Preložimo jih v večjo posodo za kuhanje in po njih potresemo sladkor. Pokrijemo in pustimo stati cca 24 ur. Pri dobri marmeladi namreč ni bližnjic. Po pretečenem času marelice kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da zavrejo. Vmes stalno mešamo! Ko zavrejo, jih pustimo vreti še 5 minut ali kakšno minut dlje in s površine pobiramo peno, nato pa posodo odstavimo. Zmešamo jih s paličnim mešalnikom in prelijemo v kozarce, ki smo jih prej segreli v pečici, ogreti na 100 stopinj Celzija. Kozarce hermetično zapremo, obrnemo s pokrovčkom navzdol, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohladijo. Pa dober tek!

Recept za domačo jagodno marmelado Recept: domača jagodna marmelada Recept za češnjevo marmelado Recept: domača češnjeva marmelada z borovnicami Slastni recepti z lubenico Recepti z lubenico za osvežujoče poletje PicMonkey Collagereceptizjagodami To so recepti z jagodami, ki jih mora poznati vsak sladkosned · · ·