Sladoledna lučka iz vina
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Če obožujete sladoledne lučke in imate radi vino, preverite recept za sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka ter si z vrhunsko alternativo kozarcu vina zagotovite osvežilni pobeg pred vročino, ki prihaja.

Sladoledne lučke iz vina so odličen način, da zadostimo večim željam na en mah. Sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka namreč obljubljajo čudovito alternativo oboževanemu kozarcu vina, ponujajo pa tudi popoln način osvežitve ter razvajajo s prečudovitim okusom.

Recept za sladoledne lučke iz šampanjca in granatnega jabolka:

Sestavine:

  • 1 skodelica soka granatnega jabolka
  • 1/3 skodelice sladkorja
  • 2 limeti
  • 1 ½ skodelice šampanjca
  • 1 granatno jabolko (semena)
  • 1 limona

Postopek priprave sladoledne lučke iz šampanjca:

Skodelico soka granatnega jabolka zmešamo z dvema žlicama sladkorja in počakamo, da se sladkor raztopi. Dobljeni sirup razporedimo po modelčkih za sladoledne lučke in vanje zapičimo tudi sladoledne palčke. Modelčke položimo v zmrzovalnik in pustimo, da tekočina zamrzne (približno 60 minut). Limono in limeti narežemo na tanke rezine in iz granatnega jabolka odstranimo semena. Sok ene limete, preostali sladkor in šampanjec zmešamo in ponovno počakamo, da se sladkor razgradi. Zmes dodamo v modelčke in v vsakega dodamo še nekaj rezin limete in limone ter nekaj semen granatnega jabolka. Modelčke ponovno postavimo v zmrzovalnik in počakamo, da popolnoma zamrznejo (vsaj 10 ur).
Jabolčni smoothie Recept: Jabolčni smoothie s cimetom, ki pomaga pri hujšanju PicMonkey Collage Recept: božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello Do domačega sladoleda z le dvema sestavinama. Kako naredimo okusen domač sladoled iz le dveh sestavin? iStock_000040461292_Large Recept: Bezgov sirup · ·