Recept za vročo čokolado z Nutello
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Vroča čokolada z Nutello je topla pijača za mrzle dni. Čeprav nas je večina povsem zadovoljna, če Nutello debelo namažemo na kruhu, pa to še zdaleč ni edini način, kako lahko uporabimo ta sloviti lešnikov namaz. Poleg tega je vroča čokolada z Nutello odličen način, kako do konca porabimo vso Nutello v kozarčku (saj veste, da nekaj Nutelle vedno ostane na dnu ali ob robu in se nam para srce, ko moramo to zavreči – no, nič več!). Vročo čokolado z Nutello lahko spremenite tudi v hladen čokoladni napitek.

Imate radi vročo čokolado? Kaj pa Nutello? Potem imamo za vas dobiten recept, ki vam vzame le nekaj minut! Nutello lahko v domači kuhinji uporabimo na številne načine, tudi za vročo čokolado oz. hladen čokoladni napitek. Vroča čokolada z Nutello je odličen način, da se do konca ”znebite” vse Nutelle, ki ostaja v kozarčku, potem ko več kot toliko iz njega ne moremo postrgati z nožem ali žlico.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutellin mlečni napitek, ki ga pripravimo brez mešalnika #milkshake

Pričarajte si vročo čokolado oz. čokoladni napitek, ki se mu ne bo mogla upreti nobena družina. Osnovni recept lahko začinite s čokoladnim ali lešnikovim likerjem, rumom ali vaniljevim izvlečkom in ščepcem soli.

P. S:. Čeprav se zdi, da vroči napitki poleti niso najboljša izbira, ni tako. Če namreč za zajtrk pijemo toplo pijačo, telesu že zjutraj povemo, da se bo moralo čez dan pospešeno ohlajati. Tako je pitje toplih oz. vročih napitkov celo koristno, kajti telo se čez dan lažje in hitreje začne spopadati z vročino.

Recept za vročo čokolado z Nutello:

Sestavine za vročo čokolado z Nutello:

  • 2 žlici Nutelle (ali ostanki Nutelle)
  • 2,5 dl mleka (navadno, sojino, riževo …)

Postopek priprave vroče čokolade z Nutello:
Mleko segrejemo, a ne dovolimo, da zavre. Prelijemo ga v skodelico, dodamo Nutello in mešamo, dokler se namaz povsem ne raztopi. Postrežemo samostojno, lahko pa vroči čokoladi na vrhu dodamo stepeno sladko smetano. Če vročo čokolado delamo iz ostankov Nutelle, mleko najprej prelijmo v lonček z Nutello, tega hermetično zapremo, ga v slogu barmana, ki pripravlja koktajl, dobro pretresemo in prelijemo v skodelico. Če želimo namesto toplega hladen napitek, pustimo, da se vroča čokolada delno ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo za nekaj časa postavimo v hladilnik. Pa veselo sladkanje!

Recepti za dober sladoled Recept za dober sladoled – izbor najboljših receptov za domači sladoled Recept za presni bananin sladoled Recept: nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode Recept za domačo marelično marmelado. Recept: domača marelična marmelada brez želatine Recept za domačo jagodno marmelado Recept: domača jagodna marmelada · · · · · ·