Renault Zoe
Utrip mesta · mobilno

Renault ZOE je z nami že od leta 2012, v letu 2016 pa je doživela večjo prenovo – zdaj pa je vendarle napočil čas, da se nam pokaže v prenovljeni, predvsem pa zmogljivejši obliki!

Na prvi pogled Renault ZOE ostaja takšna, kot jo poznamo, vam bo pa kmalu postalo jasno, da gre za novo generacijo avtomobila – zunanje linije so si podobne, a vendarle drugačne: žarometi v tehnologiji LED so že del serijske opreme, prav tako pa izstopajo tudi zadnje LED-luči.

ZOE je opremljena z največjo baterijo do zdaj, s kapaciteto 52 kWh. To je dovolj za do 390 kilometrov dolgo pot in predstavlja kar 20 % izboljšanje v primerjavi s predhodnim modelom. Pri hitrem polnjenju, z močjo 50 kW, bomo potrebovali 30 minut, da bomo imeli dovolj energije za dodatnih 145 kilometrov.

Novinka bo na voljo z elektromotorjem, ki ima 100 kW (136 KM) moči in z že poznanim elektromotorjem s 80 kW moči. Nadgrajeno je regenerativno zaviranje, s pomočjo katerega lahko vozimo ZOE le z uporabo pedala za ‘plin’.

Opazen premik se je zgodil tudi v notranjosti avtomobila Renault ZOE – materiali so zdaj prijetnejši na otip in kakovostnejši, sicer pa je notranjost podobna tisti v najnovejšem Cliu.

Za voznikove potrebe je na volji 10-palčni zaslon, za potrebe informacijsko-zabavnega sistema pa 9,3-palčni zaslon na dotik. Oba sta del standardne opreme.

Renault ZOE si lahko omislite v devetih barvah, s prodajo pa bodo pričeli v jesenskih mesecih letošnjega leta.

Galerija: Renault ZOE

Renault ZoeOdpri galerijo
Porsche 718 Spyder Porsche 718 Cayman GT4 in Spyder: modela, ustvarjena za največje frajerje Mercedes-Benz G Stronger Than Time Stronger Than Time: Mercedes-Benz G praznuje 40 let … in tako nas je presenetil! BMW 8 Gran Coupe Novi BMW 8 Gran Coupe: najbolj seksi BMW vseh časov! Jaguar I-PACE Novi električni Jaguar I-PACE: mačka, ki ne prede več ·