samsung-galaxy-a90-5g
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Samsung Galaxy A90 5G prinaša omrežje 5G, najhitrejši procesor in celo podporo razširjenemu namizju Samsung Dex.

Obstaja že nekaj telefonov, kateri zmorejo komunicirati v omrežju 5G, a po večini gre za naprave višjega cenovnega ranga. Samsung ima že dva takšna modela: Galaxy S10 5G in Galaxy Note+ 5G. Da pa bo tehnologija 5G vseeno dosegljiva tudi tistim z manj globokim žepom, je Samsung ravnokar predstavil Galaxy A90 5G. Telefon, ki po imenu sicer spada v srednji razred, a se v komponentah primerja z najboljšimi.

Omrežje 5G je zelo hitro, zato telefon potrebuje zelo hitre komponente. Procesor Snapdragon 855, 6 oziroma 8 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje. Na sprednji strani se nahaja velik 17 centimetrski AMOLED zaslon z vgrajenim čitalcem prstnih odtisov. Selfiji bodo zaradi sprednje kamere s 32 megapiksli superostri. Na zadnji strani se nahajajo dve kameri. Glavna s 48 megapiksli in ultra široka s 8 megapiksli. Tretji senzor služi zaznavanju globine. Skupaj s 4,500mAh veliko baterijo pa bo telefon zdržal zelo veliko časa. Njegova prodaja se je začela šele v Južni Koreji, kdaj pride k nam in kakšna bo cena, pa se še ne ve.

Galerija: Samsung Galaxy A90 5G

Samsung Galaxy A90 5GOdpri galerijo

08-2019-Samsung-Note-10 Samsung Galaxy Note 10: trenutno najbolj popolni pametni telefon DSC00636 BoringPhone: pametni telefon, ki nudi VELIKO, a hkrati minimalno Samsung Galaxy A50 Samsung Galaxy A50: zasnovan za premium izkušnje OnePlus 7 Pro OnePlus 7 Pro in OnePlus 7: zmogljiv zaslon, tri kamere in ugodna cena · ·