cover-samsung-galaxy-watch-active
V zraku · tehnologija · pametne ure

Samsung je predstavil precej spremenjeno uro Samsung Galaxy Watch Active, ki s predhodnico nima veliko skupnega in stavi na nekoliko drugačno filozofijo. Tudi zato si slednja zasluži nekoliko več naše pozornosti.

Samsung Galaxy Watch Active je najnovejša ura, ki uporablja Samsungovo lastno programsko opremo Tizen, in bo na voljo za okoli 200 evrov, ko se bo začela prodajati 8. marca.

Največja sprememba v primerjavi s prejšnjimi Samsungovimi urami je pomanjkanje vrtljivega okvirja, ki nam je bil v preteklosti precej všeč in je omogočal izjemno uporabniško izkušnjo. Namesto tega se Active zanaša na svoj zaslon na dotik in dva stranska gumba za navigacijo. Slednje opazimo tudi pri drugih proizvajalcih – naprimer uri Huawei Watch GT. Večina vaših interakcij bo sestavljena iz premikanja levo in desno po programskih menijih.

Čeprav ne uporablja več ob zaslonskega obročka za navigacijo, ima Active zaslon z debelo okroglo obrobo, kar naredi zaslon vizualno precej majhen in je na neki način edino, kar lahko grajamo. Kar je v bistvu najpomembnejše, je, da je Active izredno lahka ura in jo zato udobno nosite na zapetsju.

Active podpira standardno brezžično polnjenje Qi, kar pomeni, da lahko uporabite Samsung Galaxy S10, da ga napolnite ali pa ga preprosto položite na katerokoli standardno brezžično polnilno postajo. Samsung pa vključuje brezžični polnilnik s prednaročili ure Watch Active.

Na splošno je videti zanimivo in precej minimalistično. Na voljo je v nekaj različnih barvah. Slednjim pa lahko za “funky” videz prilagajate pašček ure.

Ura spremlja krvni tlak, poleg srčnega utripa, kar je največja funkcionalna sprememba. S tem pa se ta pametna ura zelo nagiba v polje spremljevalcev dejavnosti in je neke vrste hibrid.

Poleg tega ima 4 GB pomnilnika in podpira tudi Wi-Fi, Bluetooth in mobilna plačila prek NFC protokola. Lahko spremlja več kot 39 dejavnosti, spremlja spanje, šteje korake in ima vgrajen GPS. Je do 5 metrov globine vodoodporna ter ima 768 MB notranjega spomina in za 230 mAh veliko baterijo.

Samsung je svojo filozofijo ur z novo izdajo ure Samsung Galaxy Active prilagodil trgu in uro naredil precej bolj dostopno. Cena ura, ki je nižja (okoli 200 erov), pa bo v prihodnosti pomagala graditi ekosistem, v katerem se bodo uporabniki počutili odlično. To, da “nosilna” ura znamke vedno bolj postaja “beležnik” dejavnosti in podaljšek telefona je to, kar so poudarjali uporabniki pametnih ur. In Samsung jih je z novo uro predvsem dobro tudi slišal!

Galerija: Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active Odpri galerijo

HYT H1.0: ura, ki prikazuje čas kot nenehno gibanje tekočine HYT H1.0: ura, ki prikazuje čas kot nenehno gibanje tekočine Ressence Type 2: pregrešno draga mehanska ura z e-krono. Ressence Type 2: pregrešno draga mehanska ura z e-krono misfit vapor 2 Misfit Vapor 2: pametna ura doživela pošteno nadgradnjo design-slider-01-1600 Montblanc Summit 2: prva pametna ura s Qualcommovim novim procesorjem · ·