promo322856929
Kulturni izbor · knjige

Pri založbi Bloomsbury so napovedali, da bosta ob 20. obletnici objave prve knjige v seriji še letos izšli dve novi knjigi o Harryju Potterju.

Da bi ustrezno proslavili 20 let, odkar je bila objavljena knjiga Harry Potter in kamen modrosti (Harry Potter and the Philosopher’s Stone), bosta še letos oktobra izšli dve novi knjigi, ki bosta pospremili razstavo o Harryju Potterju v Britanski knjižnici v Londonu.

Gre za knjigi Harry Potter: A Histroy of Magic, The Book of the Exhibition in Harry Potter, A Journey Through a History of Magic. Prva se posveča predmetom, ki se jih poučuje na Bradavičarki, druga pa popelje bralca na popotovanje skozi Harryjevo zgodovino, uroke, čarobna bitja, čarovnike in čarovnice.
Knjigi tako na žalost nista novi knjigi, ki bi se posvečali zgodbam o Harryju in prvotnim likom, a sta prav gotovo vredni našega časa. No, vsaj časa tistih, ki se radi potopite v svet čarobnega.

Jo Nesbo Nagradna igra: osvojite zbirko najboljših kriminalk Joja Nesba billgatesreading_credit_thegatesnotesllc3 5 knjig, ki jih Bill Gates priporoča za letošnje branje knjige 5 knjig, ki jih bomo z veseljem brali na plaži shutterstock_381968341 6 razlogov, zakaj je pred spanjem dobro brati · · · ·