2018-seat-leon-cupra-r
Utrip mesta · mobilno

Pred časom prenovljeni Seat Leon je z različico Cupra R dobil 10 dodatnih konjskih moči v primerjavi z običajno različico Cupra. To pomeni, da jih pod motornim pokrovom skriva prav toliko kot VW Golf R. Čestitke, SEAT!

Medtem ko je Golf R serijski avtomobil, pa so se pri podjetju Seat odločili, da z oznako R na trg pošljejo le 799 vozil. Kot neke vrste posebno izdajo za najbolj navdušene nad to blagovno znamko. A se Seat v primerjavi z Golf R razlikuje v tem, da je še vedno gnan le na prednji par koles. V čemer je pri tolikšni izbiri konjskih moči pravzaprav edinstven in tudi zato prav posebej strupen.

A pri Seatu niso polovičarji in so tistim, ki bi želeli imeti AWD – 4-kolesni pogon, omogočili, da si ga privoščijo v karavanski različici Leon Cupra, a žrtvujejo 10 konjev ter ročni menjalnik, ki ga nadomesti DSG.

Cupra R se od ostalih različic razlikuje tudi zaradi mnogo karbonskih dodatkov, ki jo delajo posebno in nekoliko drugačno od običajne različice. Drugačna sta prednji odbijač in zadnji spojler. Tu so še barve, ki so rezervirane le za model Cupra R. Tako si jo lahko naročite v Midnight Black ali Pyrenees Grey, na voljo pa je tudi mat siva barva.

TEST: Običajna Leon Cupra 2017

Avtomobil bodo v celoti predstavili na IAA Frankfurt in ga takrat tudi uradno poslali v salone trgovcev.


1000-500-citymagazine-cover Ariel Hipercar: 1189-konjska električna zverina 1000-500-citymagazine-cover S-Works McLaren Roubaix: dih jemajoče kolo Hartman Livingstone 24 Hartman Livingstone 24: retro jahta v sodobnem duhu cover-ford-fiesta-video2 ZAKAJ SO PRI FORDU ZALJUBLJENI V SLOVENIJO? + PODARIM VIKEND S FIESTO | THESHOW S1E17