fbpx

To bo najdaljši zipline na svetu

ZAE bodo dobili najdaljši zipline na svetu.

Ko se adrenalin v telesu sprosti, nas prevzamejo različni občutki. Nekatere ohromi strah, drugi bi še. In slednji iščejo tako vrsto zabave, ki je, roko na srce, ni malo. Adrenalinski parki, adrenalinski športi, to daje adrenalinskim navdušencem veselje. Pa veste, kaj jih bo še razveselilo? Najdaljši zipline na svetu, ki ga postavljajo v Združenih arabskih emiratih.

Od decembra naprej se boste lahko z Jebel Jaisa, najvišjega vrha v ZAE, spuščali po ‘zajli’ ter tulili od navdušenja v arabsko nebo.


To naj bi enega od sedmih emiratov Ras Al Khaimaha, kjer se zipline nahaja, postavilo med najbolj zaželene športno-adrenalinske destinacije na svetu. Dolžina spusta je sicer strogo varovana skrivnost, a če vemo, da so trenutni rekorderji v Portoriku z 2200 metri, si lahko predstavljamo, kaj nas čaka v ZAE. Celotno konstrukcijo bo poganjala sončna energija, uporabili pa so tudi lokalne naravne materiale, tako da je projekt zasnovan tudi okoljevarstveno in trajnostno. Na zipline vas bodo spustili, če tehtate med 35 kg in 150 kg ter merite v višino vsaj 120 cm, ostalih ovir pa ne bo. Hitrosti spusta naj bi se gibale med 88 km/h in 130 km/h.

Adrenalinci, vas že kaj ščemi v trebuhu?

Galerija – ZAE bodo dobili najdaljši zipline na svetu

Dodatne Informacije

Več informacij:
jebeljais.ae

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.