5732-tfp-00152-grd-1547680039
V zraku · odnosi

Ni vprašanje ali ste psihopat, vprašanje je kolikšen! Medtem, ko nam Hollywood slika portrete značilnih psihopatov kot serijskih morilcev, so psihopati lahko izjemno drugačni – pravzaprav so mnogi med njimi uspešni poslovneži in verjamemo, da jih tudi v poznate. Vprašanje, ki se postavlja pa je: koliko psihopata je v vas?

Biti psihopat v tem modernem svetu je lahko celo izjemna prednost in vsekakor se za ta profil osebnosti kvalificira 1% prebivalstva, med katerim so velikokrat prav uspešni podjetniki, ki naj bi predstavljali med 3 % in 22 % celotne populacije psihopatov. A je prej kot izjemno uspešnih več tistih, ki so na meji družbe. Po študiji Behavioral Sciences & Law se namreč kar 15 odstotkov vseh zapornikov v ZDA dojema kot psihopate.

Tudi zato obstaja izjemna verjetnost, da ste se s psihopatom srečali večkrat, a ga niste prepoznali. Ne glede na to, ali se ukvarjate z uspešnim prodajalcem ali brezobzirnim direktorjem, tukaj so glavna vprašanja, s katerimi prepoznate, da se ukvarjate s psihopatom in slednji so mogoče prav tisti, ki bodo resnico spregovorili tudi o vas

Če boste na slednja vprašanja odgovorili v veliki večini pritrdilno, imate morda tovrstna nagnjenja! V nadaljevanju vam ponujamo tudi nekaj e-vprašalnikov, s katerimi se boste lahko delno samodiagnosticirali.

Kontrolna vprašanja:

1. Imate površinski šarm in karizmo?
2. Imate dobro ali veličastno samopodobo?
3. Ali vam je zlahka dolgčas in nenehno iščete nove stimulacije?
4. Ali ste patološki lažnivec?
5. Ali ste zviti ali manipulativni?
6. Ne čutite obžalovanja ali krivde?
7. Ali mnogi ljudje mislijo, da ste plitki?
8. Nimate sočutja?
9. Težko nadzorujete svoje vedenje?
10. Raje jemljete kot dajete?
11. Ali imate preteklo promiskuitetno vedenje in nenavadne spolne fantazije?
12. Ali ste imeli veliko partnerskih odnosov?
13. Nimate dolgoročnih načrtov in ciljev?

To so le nekatera kontrolna vprašanja – če dvomite o svoji osebnosti, lahko temeljitejše odgovore dobite preko teh dveh vprašalnikov!

Če še vedno niste prepričani, ali ste psihopat, lahko to preverite tudi na osnovi dela, ki ga opravljajte!


shutterstock_645580342 Teh 10 služb najbolj privlači prav psihopate halloween Vsem psihopatom sta skupni ti dve skladbi, pravijo znanstveniki. Sta tudi na tvoji playlisti? shutterstock_529454158 7 ključnih lastnosti, po katerih prepoznaš psihopata theshiningHS Ljudje, ki ostanejo prijatelji s svojimi bivšimi, so morda psihopati