shutterstock_1169854660
Utrip mesta · destinacija

Se želite za teden dni preleviti v pustolovca Robinsona Crusoeja? Potem se lahko na letošnji dopusti odpravite na katero izmed hrvaških plaž ali pa otokov, ki so odmaknjeni od civilizacije. Tukaj so prekrasne pustolovske plaže in otoki na Hrvaškem.

Robinzonski turizem je izjemno priljubljen, saj se ljudje (pa tudi turizem) vedno bolj obračajo k prvotnim in avtentičnim destinacijam po svetu. Tudi naša južna soseda ponuja nekaj destinacij oziroma plaž in otokov, kjer so skriti zalivi.

Ti poskrbijo za edinstveno doživetje dopustovanja, lokacije pa je po navadi mogoče doseči le s čolnom ali ladjico. Najamete lahko zasebne, avtohtone hiške, v ponudbi pa so tudi svetilniki. Tisti, ki ste bolj pustolovskega duha, lahko kampirate ali pa se odločite za glamping. Poglejte si, katere so najbolj pustolovske plaže in otoki na Hrvaškem.

Galerija: Najbolj pustolovske plaže in otoki na Hrvaškem

BiševoOdpri galerijo
Sama in srečna: kam moraš letos na dopust, če si samska? Sama in srečna: kam moraš letos na dopust, če si samska? ezgif.com-webp-to-jpg (5) Top 10: najboljši luksuzni hoteli na Hrvaškem 2018 2.7 Top 10: najboljši hoteli v Sloveniji 2018 Najbolj barviti kraji na svetu, ki so kot iz pravljice Najbolj barviti kraji na svetu, ki so kot iz pravljice · · · · ·