e600c3576607a64eef62fd8166db8c6a_original
V zraku · tehnologija · gadgeti

Somnox je simpatičen robot, ki naj z uravnavanjem dihalnega ritma uporabnika pred in med spanjem pomirjal.

Ni čudno, da imamo ljudje zaradi hitrega načina življenja in velikega števila skrbi pogosto motnje spanca. Stres nas spremlja tudi, ko se končno uležemo v posteljo, zato je pomembno, da se znamo umiriti. Ekipa iz nizozemskega Tu Delft je v ta namen razvila pametnega spalnega robota Somnox. Tega uporabnik pred spanjem objame, Somnox pa se enakomerno z uporabnikovim dihanjem razteza in krči ter tako pomaga uporabniku lažje zaspati.

S pomočjo merjenja izdihanega ogljikovega dioksida določi, kdaj uporabnik zares spi, ter postopoma upočasnjuje dihalni ritem uporabnika. Upočasnjeno dihanje pomirja uporabnikovo amigdalo (center za strah v možganih), zaradi česar je spanec manj stresen. V pomoč so tudi pomirjajoči zvoki, s katerimi se pred spanjem lažje sprostimo. Miren spanec nipoceni, saj je za robotka Somnox potrebno odšteti kar 599 evrov.

Galerija: Spalni robot Somnox

Spalni robot Somnox Odpri galerijo

Robotka roka Noro! Robotska roka sama enoročno rešila Rubikovo kocko Brezžične slušalke in Bluetooth zvočnik Vissles Vissles 2v1: brezžične slušalke in zvočnik v enem phonocut Phonocut Home Vinyl Recorder: izdelajte vinilko kar doma Canon IVY REC Canon IVY REC: kamera, pripravljena na vsako situacijo ·