Pes zna brati misli
V zraku · buzz buzz

Ste vedeli, da zna pes brati vaše misli? Če ste se kdaj spraševali, ali vaš pes ve, kdaj mu lažete oz. mu kaj prikrivate, je študija dunajske veterinarske fakultete zdaj prišla do znanstvenega odgovora. Ve!

Študija veterinarske fakultete na Dunaju, objavljena v publikaciji Animal Cognition, ugotavlja, da pes ve, kdaj pred njimi prikrivate informacije, kar praktično pomeni, da zna brati vaše misli. Presenečeni? Ali ste ga imeli vseskozi na sumu?

PREBERITE ŠE: If I Could Talk – kratek film o psu, ki vas bo ganil do solz

Ugotovitev je povezana s teorijo uma. Gre za misli in prepričanja, ki se nanašajo na miselni svet, na naše razumevanje, pojmovanje in zavedanje lastnih mentalnih stanj in mentalnih stanj drugih. Študija ugotavlja, da imajo to sposobnost tudi psi.

Do te ugotovitve so prišli z metodo Guesser-Knower, ki se uporablja za preučevanje uma psov, pri kateri se mora pes za rešitev zagonetke zanesti na védenje dveh ljudi. Pri ugibanju so psi kar 70-odstotno uspešni.

Najvišji žur na svetu Najvišji žur v zgodovini: Paul Oakenfold rolal pod Mont Everestom cover-1000-500-hlebcki ‘Hlebčki’ in obline: katere Slovenke imajo največ všečkov na Instagramu? pomladno-poletni tatuji Pomladno-poletni tatuji, zaradi katerih bi se takoj dali tetovirati la-et-mn-scenes-grand-budapest-hotel-photos Peka sladic je za naše duševno zdravje enako dobra kot meditacija · · · · ·