Najvišji stekleni 3D Puzzle na svetu v obliki  piramide.
V zraku · buzz buzz

Steklarna Hrastnik je zgradila 8,5 tone težke 3D-puzzle v obliki piramide iz 20.708 steklenih skodelic Puzzle, ki so narejene iz enega od najbolj kakovostnih stekel na svetu (dosega lesk kristala in ne vsebuje težkih kovin). Konstrukcija je visoka 2,71 metra, široka 3,41 metra in dolga 4,04 metra. Z njo je steklarna zrušila Guinnessov rekord v kategoriji 3D-puzzle.

Steklarna Hrastnik je postavila najvišje steklene 3D-puzzle na svetu in čaka na vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Puzzle v obliki piramide je iz 20.708 steklenih skodelic Puzzle štiri dni v povprečju gradilo pet ljudi.

PREBERITE ŠE: Guinnessov rekord: Najdaljša pica na svetu zdaj meri kar 2 kilometra!

Steklene 3D-puzzle si lahko vse do 8. januarja 2017 ogledate v POP UP trgovini Steklarne Hrastnik v BTC Cityju Ljubljana (hala A). Postavitev piramide je omogočila kombinacija kakovosti stekla, 3D-modularnost steklenih skodelic Puzzle in tehnično dovršena izdelava, ki omogoča vodoravno in navpično zlaganje. Rekord je plod sodelovanja Steklarne Hrastnik in družbe BTC prek steklarninega kluba PBC1860, ki omogoča mladim, da z delom na praktičnih projektih pridobivajo prepotrebne izkušnje v praksi. S piramido so želeli pokazati, kaj uporabniku omogočajo z nagrado red dot nagrajene skodelice Puzzle.

Galerija – najvišje piramidne steklene 3D-puzzle na svetu:

Najvišje steklene 3D-puzzle na svetu v obliki piramideOdpri galerijo

FOTO: Shutterstock Skrivne navade zelo uspešnih ljudi Kako se pravilno poljubljati? Tako so se poljubljali v 40. – starinski priročnik o pravilnem poljubljanju Natalia Castellar Goste obrvi so ji prinesle zasmehovanje in modno kariero cover-medijleta Revija City Magazine nominirana za MediY leta 2016 · · · ·