Steklarna Hrastnik postavila najvišje steklene 3D-puzzle na svetu!

Najvišji stekleni 3D Puzzle na svetu v obliki piramide.

Steklarna Hrastnik je zgradila 8,5 tone težke 3D-puzzle v obliki piramide iz 20.708 steklenih skodelic Puzzle, ki so narejene iz enega od najbolj kakovostnih stekel na svetu (dosega lesk kristala in ne vsebuje težkih kovin). Konstrukcija je visoka 2,71 metra, široka 3,41 metra in dolga 4,04 metra. Z njo je steklarna zrušila Guinnessov rekord v kategoriji 3D-puzzle.

Steklarna Hrastnik je postavila najvišje steklene 3D-puzzle na svetu in čaka na vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Puzzle v obliki piramide je iz 20.708 steklenih skodelic Puzzle štiri dni v povprečju gradilo pet ljudi.

PREBERITE ŠE: Guinnessov rekord: Najdaljša pica na svetu zdaj meri kar 2 kilometra!

Steklarna Hrastnik je postavila najvišji stekleni 3D Puzzle na svetu.
Steklarna Hrastnik je postavila najvišje steklene 3D-puzzle na svetu.

Steklene 3D-puzzle si lahko vse do 8. januarja 2017 ogledate v POP UP trgovini Steklarne Hrastnik v BTC Cityju Ljubljana (hala A). Postavitev piramide je omogočila kombinacija kakovosti stekla, 3D-modularnost steklenih skodelic Puzzle in tehnično dovršena izdelava, ki omogoča vodoravno in navpično zlaganje. Rekord je plod sodelovanja Steklarne Hrastnik in družbe BTC prek steklarninega kluba PBC1860, ki omogoča mladim, da z delom na praktičnih projektih pridobivajo prepotrebne izkušnje v praksi. S piramido so želeli pokazati, kaj uporabniku omogočajo z nagrado red dot nagrajene skodelice Puzzle.

Galerija – najvišje piramidne steklene 3D-puzzle na svetu:

Dodatne Informacije

Več informacij:
steklarna-hrastnik.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sladkarije naše in vaše mladosti: s čim smo se sladkali otroci Jugoslavije