shutterstock_695755501
Utrip mesta · moda

Verjetno se vsi zavedamo, da niso vsa oblačila sestavljena iz istih materialov. To posebej velja za športno opremo. Pralni stroji sicer ponujajo posebne programe za pranje ‘plastičnih’ materialov, a športni nedrčki so bistveno manj odporni na nekatere programe in jih morate negovati drugače, če želite, da dlje časa ohranijo svojo obliko in videz.

Športni nedrčki ponavadi zelo hitro po pranjih izgubijo svojo obliko in spremenijo barvo. Zakaj se to zgodi in kako se temu izogniti? Mollie Barr, menedžerka s športnega oddelka v trgovini New Balance, je odkrila nasvete, kako pravilno negovati športni nedrček.

1. Izogibajte se sušilcu. Toplota razgradi tkanino in spremeni njeno obliko ter videz. Tudi če je športni nedrček bele barve, ga ne smete sušiti na visoki temperaturi, ker bo postal rumenkast.

2. Uporabljajte poseben detergent za pranje športne opreme. Struktura običajnih detergentov se že zelo dolgo ni sprmenila, zato so tk ustrezni za pranje klasičnih materialov, kot sta bombaž ali volna. Športna oprema pa je izdelana iz ‘plastike’ – to je tudi razlog, zakaj vaša športna oprema oziroma nedrček še kar oddaja neprijeten vonj, kljub temu da ste jo oprali.

To je najbolj nepričakovan trend barvanja las 2019, ki smo ga videli pri Lady Gagi. To je najbolj nepričakovan trend barvanja las 2019, zanj pa je zaslužna Lady Gaga shutterstock_1186695619 8 načinov, kako lahko preverite, ali so oblačila, ki jih kupujete, dobro narejena ali so cenena Nohtom z vzorcem želvovine boš težko rekla ne! Nohtom z vzorcem želvovine boš težko rekla ne! pulover Grdi božični puloverji, ki jih nujno potrebuješ za letošnje praznike · · · · ·