Nap-Ercise: tečaj dremanja za utrujene odrasle
Utrip mesta · zdravje & lepota

Pomanjkanje spanja je (na žalost) postal zaščitni znak sodobnega človeka v 21. stoletju. In to seveda prinese številne nezaželene posledice, kot so na primer konstantna utrujenost, stres in še bi lahko naštevali. S tem namenom se je v Veliki Britaniji v eni izmed telovadnic odprl tečaj dremanja.

Tako je. Zdaj lahko v Veliki Britaniji plačate za 15-minutno raztezanje, ki mu sledi 45-minutni dremež pri idealni sobni temperaturi. Tečaj Nap-Ercise naj bi ”poživil duha, izboljšal razpoloženje in celo kuril kalorije”.

Tudi če se vam vse skupaj zdi le še ena lažna obljuba več, za tem stoji nekaj znanosti. Glede na študijo, opravljeno na Allegheny College v Pensilvaniji, so se udeleženci, ki so dremali 45 minut sredi napornega dne, lažje spopadali s stresom v primerjavi s tistimi, ki niso dremali. V drugi študiji, ki so jo opravili na UC Berkley, pa so ugotovili, da lahko popoldanski dremež poveča učne sposobnosti možganov.

PREBERITE ŠE: Fitnes blogerka pokazala, kako so videti njene noge po tem, ko si jih eno leto ni pobrila

Za zdaj je tečaj v poskusni fazi, ljudje pa se ga lahko udeležijo v telovadnici David Lloyd v Sidcupu v Veliki Britaniji. Če bo poskusna faza uspešna, bodo telovadnice po celotni Veliki Britaniji v svoj program vključile tudi tečaj dremeža.

Galerija – Nap-Ercise: tečaj dremanja za utrujene odrasle

Nap-Ercise: tečaj dremanja za utrujene odrasleOdpri galerijo
shutterstock_1328374673 Maj je mednarodni mesec samozadovoljevanja! cover-tatuji Helix tatu trend je popolnoma prevzel Instagram Philips_Shot_02 Philips Lumea Prestige: adijo, dlačice, živijo, svoboda! astrološki make-up Čarobno ličenje, ki so ga navdihnila astrološka znamenja · · · · · ·